KNVB juicht snelle actie UEFA toe: 'Crisis in Oekraïne raakt het voetbal zeer'

Reacties

De KNVB geeft geschokt gereageerd op de Russische invasie in Oekraïne. Voorzitter Just Spee schaart zich achter het standpunt zoals premier Mark Rutte dat eerder deze donderdag verwoordde.

KNVB juicht snelle actie UEFA toe: 'Crisis in Oekraïne raakt het voetbal zeer'
© Pro Shots

'Dat was een harde veroordeling van de door Rusland gepleegde agressie jegens Oekraïne, met dat commentaar zijn wij het hartgrondig eens. Daarnaast leven we ook zeer mee met het getroffen Oekraïne en zijn ingezetenen', zegt Spee, behalve voorzitter van de Nederlandse voetbalbond ook lid van het uitvoerend comité van de UEFA, op de website van de KNVB.

De UEFA vergadert vrijdag over de consequenties. Zo is Sint-Petersburg speelstad van de Champions League-finale. Spee: 'Het doet me goed dat we als UEFA vandaag meteen met een hard standpunt kwamen en dat we morgen al hierover bijeen zijn, waarbij het enig agendapunt zal zijn de consequentie voor ons internationale voetbal van de Russische inval in Oekraïne.'

'De crisis in Oekraïne raakt het voetbal zeer, zoals alle grote crises het voetbal raken, onze sport is te groot om in welke crisis dan ook verantwoordelijkheid te ontlopen; van Covid tot Kiev. Daarbij overspelen we onze hand uiteraard niet, we blijven vanuit het voetbal redeneren, we zijn geen baas van de NAVO', vervolgt Spee zijn statement.

'Als voetbalbond blijven we hopen op een oplossing van het conflict. Hierin spelen we op dit moment slechts een beperkte rol', sluit Spee, in 2019 benoemd als voorzitter van de KNVB als opvolger van Michael van Praag, af. 'De vaste overtuiging dat voetbal een groot deel van de mensheid verbindt, is daarbij het fundament van onze hoop.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.