UEFA belegt speciale vergadering, Sint-Petersburg dreigt finale kwijt te raken

Reacties

Als gevolg van de Russische invasie zijn de Oekraïense voetbalcompetities stilgelegd. Dit bevestigde voetbalbond UFF donderdagmiddag. De UEFA meldde kort daarna dat vrijdag er een speciale vergadering belegd zal worden.

UEFA belegt speciale vergadering, Sint-Petersburg dreigt finale kwijt te raken
© Pro Shots

Donderdagochtend werden er over heel Oekraïne meerdere explosies waargenomen: van de hoofdstad Kiev tot aan Odessa, Charkov en Ivano-Frankivsk, dat op een paar honderd kilometer van de grens met Polen ligt. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky riep de Oekraïeners op om veilig thuis te blijven, duizenden sloegen op de vlucht.

Als gevolg van de geëscaleerde situatie maakte de UEFA bekend dat er een speciale vergadering belegd zal worden. Op vrijdag 25 februari komen president Aleksander Ceferin en de uitvoerende commissie van de UEFA bij elkaar om de situatie te evalueren om zodoende de juiste acties te ondernemen. 'Verdere communicatie vindt plaats na de bewuste meeting', aldus de UEFA.

Speelstad CL-finale
Door de oorlogssituatie is het nog maar de vraag of de Champions League-finale van het huidige seizoen plaats kan vinden in Sint-Petersburg. De stad in het noordwesten van Rusland werd eerder aangewezen als het decor voor de finale, maar vanwege de recente ontwikkelingen zou al besloten zijn dat de eindstrijd elders moet worden afgewerkt.

Ook is er nog onduidelijkheid of de Russische clubs Zenit Sint-Petersburg en Spartak Moskou hun campagne in het Europese voetbal kunnen vervolgen. Zenit moet donderdagavond een 2-3 achterstand bij het Spaanse Real Betis goedmaken om uit sportief oogpunt zicht te mogen houden op een volgende ronde. Spartak verzekerde zich als groepshoofd van een plek bij de laatste zestien in de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.