KNVB is bezorgd over toename private clubeigenaren

De crisis zorgt voor nieuwe ontwikkelingen in de Eredivisie. Niet alleen Vitesse is in Nederland inmiddels in private handen gevallen, vijf van de achttien clubs blijken inmiddels in handen van investeerders. Nummer zes volgt nog voor de Kerst. Uit een inventarisatie van VI blijkt dat er al vijf clubs uit de Eredivisie zijn verkocht.

KNVB is bezorgd over toename private clubeigenaren

Niet alleen Vitesse (Alexander Chigirinsky nam de aandelen over van Merab Jordania), maar ook FC Utrecht (Frans van Seumeren), ADO Den Haag (Mark van der Kallen), Go Ahead Eagles (tien investeerders) en SC Cambuur (een groep van vijftig investeerders) zijn verkocht.

NAC Breda lijkt de zesde te gaan worden. Daarmee komt eenderde van de Eredivisie-clubs in private handen. De KNVB is bezorgd. In het jongste jaarverslag staat een passage over de integriteit van het betaalde voetbal die in het geding is. Bovendien kan volgens de bond de continuïteit van de competities in gevaar komen.

Lees in VI 47 een uitgebreid verhaal van Iwan van Duren en Tom Knipping over de ontwikkelingen in het vaderlandse voetbal. Ook het plan van Feyenoord-directeur Eric Gudde, die ervoor pleit dat clubs altijd een meerderheidsbelang houden, komt aan bod. Klik hier om de nieuwe editie van VI meteen nog te bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen