Jordania ontdoet zich per direct van aandelen Vitesse

Alexander Chigirinskiy is de nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse. Hij neemt die rol over van Merab Jordania, die sinds augustus 2010 eigenaar was. Na drie jaar vindt de Georgiër de tijd rijp voor een vertrek.

Jordania ontdoet zich per direct van aandelen Vitesse

'Ik wil Merab bedanken voor zijn uitzonderlijke inspanningen in de afgelopen drie jaar', reageerde de vijftigjarige Chigirinskiy op de clubwebsite. 'Hij heeft de noodzakelijke investeringen gedaan. Deze hebben geleid tot de zowel sportieve als organisatorische uitstekende positie van Vitesse op dit moment. Merab draagt een talentvolle selectie, een kwalitatieve hoogwaardige technische staf, een topsportaccommodatie en een sterk senior management over.'

'Op deze basis kunnen we Vitesse verder uitbouwen tot een bepalende speler in het Nederlandse betaalde voetbal. Bovendien weet ik dat ik altijd een beroep op Merab kan blijven doen', vervolgde Chigirinskiy, die een belangrijke financiële partner van Jordania is.

Beschikbaar
Jordania gaf bij zijn aantreden al aan dat Chigirinskiy hem ondersteunde in zijn plannen met de club. 'Nu Vitesse de noodzakelijke stappen heeft gezet voor een nog succesvollere toekomst, voel ik dat dit het juiste moment is om de club aan hem over te dragen. Ik blijf altijd beschikbaar om Vitesse en Alexander in de toekomst te adviseren', aldus Jordania.

Algemeen directeur Joost de Wit van de Arnhemmers kijkt uit naar de samenwerking met Chigirinskiy. 'Zijn ambities komen overeen met die van onze supporters, sponsors, medewerkers en alle betrokkenen bij Vitesse. De directie concentreert zich op de lange termijn doelstellingen van de club. Dit betekent dat we ons blijven richten op het bereiken van de top van Nederland en internationale uitstraling nastreven.'

Bekijk hier al onze video's