KNVB begrijpt Cocu, maar Eredivisie op maandag geen optie

Reacties

De KNVB heeft wel degelijk geprobeerd het duel PSV-Excelsior van zondag 12.30 uur naar een later tijdstip te verplaatsen. Dat laat de bond weten in een reactie op de kritiek van PSV-trainer Phillip Cocu.

KNVB begrijpt Cocu, maar Eredivisie op maandag geen optie

Cocu uitte na de 1-0 nederlaag van PSV tegen Dinamo Moskou van donderdag zijn frustratie over het competitieschema. Hij vond het onbegrijpelijk dat zijn elftal na een Europese uitwedstrijd zondag al om 12.30 uur moet aantreden. Feyenoord, dat op donderdag thuis in actie kwam, speelt zondag om 14.30 uur tegen FC Groningen. Ajax, dat dinsdag al in de Champions League speelde, ontmoet om 16.45 uur PEC Zwolle.

'Toen duidelijk werd dat PSV op donderdag een wedstrijd in Moskou had, zijn we begin september direct met clubs en lokale autoriteiten van latere wedstrijden op zondag in gesprek gegaan om te bekijken of de wedstrijd van PSV tegen Excelsior op een later tijdstip kon worden gespeeld. Dat is helaas niet gelukt', laat een woordvoerder van de KNVB weten aan Voetbal International.

De bond zegt dat het door Cocu aangekaarte probleem onderwerp van gesprek blijft in de toekomst 'om enerzijds de competitie spannend en eerlijk te houden en anderzijds de sportieve belangen van de Nederlandse clubs in Europa zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Voor de ontwikkeling van het Nederlands voetbal is het van belang dat clubs in Europa goed presteren.'

Maandagavond
Het door Cocu geopperde idee om clubs die donderdag in Europa spelen pas op maandagavond hun competitieduel te laten afwerken, is volgens de KNVB op dit moment niet aan de orde. De bond stelt dat er volgens afspraak dit seizoen op maandag alleen Jupiler League-duels gespeeld mogen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.