Knotsgekke slotfase breekt Cambuur op in Utrecht

Het spectaculaire duel FC Utrecht - SC Cambuur is zonder winnaar geëindigd. De Leeuwarders leken een comfortabele zege te boeken, maar gingen in de slotfase nog bijna ten onder: 3-3.

Cambuur speelde in de eerste helft opvallend zelfverzekerd voor een ploeg die nog geen wedstrijd won en al twintig goals incasseerde in zes duels. Het leidde al vroeg tot een kans voor Sjoerd Overgoor, wiens pegel door doelman Robbin Ruiter uit de kruising geranseld werd.

In de 26ste minuut leidde het sterke spel van de Leeuwarders alsnog tot de 0-1. Marlon Pereira zette vanaf rechts perfect voor, waarna Bartholomew Ogbeche afrondde met een tegendraadse kopbal.

In de tweede helft kwam Utrecht sterker voor de dag en dat leidde in de 52ste minuut tot de gelijkmaker van Willem Janssen, die bediend werd door Sean Klaiber. Een tweede doelpunt van Utrecht hing in de lucht, maar het was Cambuur dat in de 61ste minuut de leiding greep via Ogbeche. Hij rondde af nadat Martijn Barto bij de eerste paal langs de bal had gemaaid. Acht minuten later maakte Sander van de Streek met een streep vanaf vijftien meter zelfs de 1-3. Utrecht gaf zich echter niet gewonnen. De Domstedelingen bleven drukken en kwamen in de 72ste minuut op 2-3 via Nacer Barazite, die afdrukte na een nieuwe assist van Klaiber.

Furieus
Het vormde de inleiding van een knotsgekke slotfase. Doelman Harm Zeinstra van Cambuur veroorzaakte in de 79ste minuut een penalty door Kristoffer Peterson te vloeren en kreeg daarvoor ook nog eens rood. Cambuur was furieus en wees op de overtreding die Peterson even eerder zou hebben gemaakt op Pereira. Arbiter Edwin van de Graaf bleef bij zijn beslissing en zag Janssen vanaf elf meter de 3-3 tegen de touwen vuren.

Met elf tegen tien ging Utrecht vervolgens met man en macht op jacht naar de zege, maar Cambuur hield met pijn en moeite stand. De ingevallen Leonard Nienhuis verrichtte in de extra tijd nog een geweldige redding op een schot van Barazite. Door de remise slaan de geel-blauwen een gat van drie punten met de puntloze hekkensluiter De Graafschap. Utrecht blijft met negen punten tiende.