Kluivert vindt zijn draai bij Jong Ajax

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Kluivert vindt zijn draai bij Jong Ajax

Justin Kluivert nam Jong Ajax bij de hand tegen Helmond Sport. De aanvaller maakte een goal en leverde een assist en imponeerde in zijn vijfde Jupiler League-wedstrijd. Clint Leemans (VVV-Venlo) en Noussair Mazraoui (Jong Ajax) scoorden een acht en completeren de topdrie.

Topdrie van de week

Justin Kluivert (Jong Ajax)             9
Het gaat hard met Justin Kluivert. In september mocht de pas zeventienjarige zoon van ex-international Patrick Kluivert al eens invallen tegen MVV, in Helmond was hij voor de vierde keer op rij basisspeler. Tegen Helmond Sport was hij voor het eerst overduidelijk aanwezig en belangrijk. Trainer Peter Bosz nam hem laatst tegen FC Twente voor het eerst op in de A-selectie, maar van een debuut kwam het nog niet. Dat is ongetwijfeld een doel voor 2017. Kluivert mag tot die tijd ervaring opdoen in de Jupiler League.

Clint Leemans (VVV-Venlo)           8
Hij was met twee vrije trappen dicht bij een goal, maar een treffer had Clint Leemans niet nodig om tot beste speler van VVV-Venlo uitgeroepen te worden. Afgelopen zomer kwam de middenvelder over van Jong PSV en hij bewijst in Limburg klaar te zijn voor de Eredivisie. VVV aast als ploeg ook op die promotie en Leemans zal een belangrijke schakel zijn in de jacht op de titel. Met Danny Post en Johnatan Opoku vormt hij de misschien wel meest complete middenlinie van de Jupiler League.

Noussair Mazraoui (Jong Ajax)    8
Oorspronkelijk is Noussair Mazraoui een rechtsback, maar de laatste wedstrijden staat hij op het middenveld bij Jong Ajax geposteerd. De negentienjarige, die op negenjarige leeftijd van Alphense Boys naar Ajax verkaste, werd in de A1 al omgeturnd tot middenvelder maar bij Jong Ajax sloot hij als rechterverdediger aan. Zijn ideale positie moet nog ontdekt worden. In Helmond maakte hij duidelijk dat hij met zijn aanvallende dreiging een zeer bruikbare middenvelder is. 

De stand in het spelersklassement na speelronde 19
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,08
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,66
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,60
4. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,47
  Nick Kuipers MVV Maastricht 6,47
6. Jordy de Wijs Jong PSV 6,46
7. Dario van den Buijs FC Eindhoven 6,45
8. Kees Kwakman FC Volendam 6,44
  Yener Arica Almere City FC 6,44
10. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,42
  Tim Coremans FC Dordrecht 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.