Kluivert trots op inpassen groeibriljanten bij PSG

Reacties

In zijn wittebroodsweken bij Paris Saint-Germain heeft technisch directeur Patrick Kluivert vooral veel geobserveerd. Hij geniet van de ontwikkeling die de jonge talenten doormaken bij de Franse topclub.

Kluivert trots op inpassen groeibriljanten bij PSG

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt bijzonder voorspoedig bij PSG. Onder de nieuwe coach Unai Emery werden in het kader van de International Champions Cup achtereenvolgens Internazionale (3-1), Real Madrid (3-1) en Leicester City (4-0) aan de kant gezet. 'Maar het belangrijkste is dat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon om de Franse Super Cup op 6 augustus', aldus Kluivert in een interview op de PSG-site.

De kersverse directeur gaat daarin ook in op zijn werkzaamheden. 'Ik ben vooral aanwezig op dit trainingskamp om de spelers te observeren en mij aan te passen aan mijn nieuwe rol. Ik voel me daar goed bij. Ik heb veel ervaring als speler, maar dit is een andere positie. Dit is voor mij een nieuw avontuur en hetzelfde geldt Emery en onze nieuwe aanwinsten.'

In de oefencampagne toonden een aantal groeibriljanten van PSG hun kunsten aan de nieuwe trainer. Presnel Kimpembe (20) veroverde een plaats in het centrum van de defensie, terwijl de jeugdige aanvallers Jonathan Ikone (18) en Odsonne Edouard (18) zich met doelpunten lieten zien. Kluivert was in zijn nopjes met die ontwikkeling. 'Ik ben heel erg trots op wat de jonge spelers hebben gepresteerd. Het is nooit makkelijk om jeugd in te passen, maar de oudere jongens hebben ze bij de hand genomen.'

Overigens lijkt het erop dat Kluivert na Giovani Lo Celso zijn tweede aanwinst lijkt te gaan binnenhalen met Jesé Rodriguez. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane zegt dat PSG en de 23-jarige aanvaller met elkaar in gesprek zijn over een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.