Kluivert en Stam doen zaken: Meïté naar Reading

Reacties

Jaap Stam kan komend seizoen bij Reading beschikken over Yakou Meïté. De twintigjarige aanvaller komt over van Paris Saint-Germain, de Franse topclub waar Patrick Kluivert sinds kort directeur voetbalzaken is.

Kluivert en Stam doen zaken: Meïté naar Reading

Meïté doorliep de jeugdopleiding van PSG en maakte het voorbije seizoen zijn debuut in de hoofdmacht. De aanvaller viel één minuut voor het laatste fluitsignaal in op bezoek bij Guingamp. In het Championship is de Parijzenaar waarschijnlijk veelal op de flanken terug te vinden, zo geeft manager Stam aan.

'Hij kan zowel op de rechter- als linkerflank uit de voeten en kan zelfs als spits spelen. Hij heeft een goede techniek, is fysiek sterk en heeft veel snelheid. Een veelbelovende speler', concludeert de Nederlandse trainer op de clubsite.

Meïté tekent voor drie seizoenen bij Reading, dat zich eerder deze zomer al versterkte met onder anderen de Nederlanders Danzell Gravenberch, Roy Beerens en Joey van den Berg. Reading begint volgend weekend aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Preston North End. Vorig seizoen eindigde de club op de zeventiende plaats op het tweede niveau in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.