Kluivert ronde verder in kwalificatie Caribbean Cup

Reacties

Curaçao heeft de eerste kwalificatieronde voor de Caribbean Cup overleefd, door een voor het eiland gunstige uitslag bij de wedstrijd tussen de Dominicaanse Republiek en Barbados.

Kluivert ronde verder in kwalificatie Caribbean Cup

Het uitgespeelde elftal van Patrick Kluivert (een overwinning en een nederlaag in de poule) plaatst zich door een zege van de Dominicaanse Republiek (2-0) op doelsaldo als nummer twee voor de volgende ronde. Daarin treft het in juni waarschijnlijk ook Guadeloupe, waar ze mogelijk met Franck Grandel en Loïc Loval (beide ex-FC Utrecht) twee oude bekenden treffen uit de Eredivisie.

Suriname, waar bondscoach Dean Gorré in februari werd vervangen door Roberto Gödeken, werkte in deze ronde immers een merkwaardige tweekamp af met Guadeloupe. Door het uitvallen van Saint Martin waren beide landen al geplaatst voor de volgende ronde, dus werd er slechts gespeeld om poulewinst en dus een gunstigere indeling tijdens het vervolg van de campagne.

Het heenduel eindigde in 0-0, waarna Guadeloupe een strafschoppenserie won. Maar waarom er na die heenwedstrijd penalty's moesten worden genomen, begreep bij Suriname niemand. Gödeken zag zijn elftal de return nu met 3-2 winnen, maar weet nu niet welke criteria er worden aangehouden bij het bepalen van de groepswinnaar.

Het lijkt er in elk geval op dat Suriname het voordeel krijgt en Guadeloupe dus in de volgende groep één van de tegenstanders wordt van Curaçao. Het eindtoernooi wordt in 2017 in de Verenigde Staten afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.