Klopp: 'We moeten niet wachten op de perfecte dag'

Reacties

Liverpool moet de uiterst moeizame jacht op doelpunten van de laatste weken ook zaterdag op bezoek bij West Ham United vervolgen zonder Daniel Sturridge. Manager Jürgen Klopp houdt de 26-jarige aanvaller aan de kant, omdat hij wil dat de Engelse spits de tijd neemt voor zijn rentree.

Klopp: 'We moeten niet wachten op de perfecte dag'

Sturridge viel dit seizoen van de ene in de andere blessure. De van heup-, knie- en enkelklachten herstelde linkspoot moet van Klopp zijn 'eigen voorbereiding draaien', voordat hij weer op speelminuten kan rekenen in het eerste elftal. Dat terwijl The Reds de man die in 2013/14 nog 25 keer scoorde, goed zouden kunnen gebruiken.

Want het was slechts te danken aan twee treffers van Christian Benteke dat Liverpool 2015 goed afsloot met minimale zeges op Leicester City en Sunderland. Klopp, die ook captain Jordan Henderson niet meeneemt naar Londen, hoopt dat zijn ploeg de wisselvalligheid van de eerste maanden onder de Duitse motivator nu van zich af heeft geschud.

Volgens Klopp heeft het uitblijven van een serie overwinningen niets te maken met een gebrek aan concentratie. 'Ik wil dit eigenlijk niet te vaak zeggen, maar het heeft te maken met het geloof dat je de eerste kans niet meteen hoeft te benutten. Het is normaal dat je kansen mist in het voetbal, het gaat erom dat je het telkens weer blijft proberen. Dat is moeilijk, daar werken we aan.'

'Je moet knokken voor de punten, dat is de grootste verandering in de laatste twee duels', vervolgt Klopp. 'Daarvoor wonnen we onze goede wedstrijden, maar we verloren als we middelmatig speelden. Dat zou niet mogen. We moeten niet wachten op de perfecte dag. Als je een lastige wedstrijd verwacht, krijg je soms een makkelijke. Maar als je een makkelijke wedstrijd verwacht, komt die er nooit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.