Klopp stelt belangrijke voorwaarde aan Premier League-rentree Van Dijk

Reacties

Virgil van Dijk kan komende zaterdag zijn eerste Premier League-duel sinds 17 oktober spelen. Manager Jürgen Klopp heeft donderdag bevestigd dat de van een knieblessure herstelde Oranje-captain een optie is voor de competitiestart tegen Norwich City, maar blijft voorzichtig. 

Klopp stelt belangrijke voorwaarde aan Premier League-rentree Van Dijk
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Van Dijk maakte deze voorbereiding zijn eerste minuten voor Liverpool sinds hij in oktober vorig jaar zwaar geblesseerd raakte in de derby tegen Everton na een wilde charge van doelman Jordan Pickford. Hoewel Klopp voorzichtig blijft met de dertigjarige defensieleider, sluit de Duitse coach niet uit dat Van Dijk zaterdag zijn eerste Premier League-minuten in tien maanden tijd gaat maken. Hetzelfde geldt voor Joe Gomez.

'Ik denk het wel, daar ziet het wel naar uit', reageert Klopp op de Liverpool-website op de vraag of de twee verdedigers klaar zijn voor een basisplaats tegen het gepromoveerde Norwich. 'Maar met dit soort dingen moeten we niet overhaasten.' Een beslissing heeft Klopp naar eigen zeggen nog niet genomen. 'Het ziet er bij beiden erg goed uit, maar er komt een intens seizoen aan. We zullen zien wat we beslissen.'

Klopp stelt wel een belangrijke voorwaarde aan een Premier League-rentree van Van Dijk en Gomez. 'Als ze klaar zijn voor negentig minuten, kunnen ze starten. Als ik denk dat we hen eerder naar de kant moeten halen, heeft het geen zin. Want op de posities centraal achterin wil je tijdens de wedstrijd niet wisselen', aldus Klopp, die ook nog kan beschikken over Joël Matip en de van RB Leipzig overgekomen Ibrahim Konaté.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.