Klopp pissig: 'Hier is geen doellijntechniek voor nodig'

Reacties

Borussia Dortmund voelde zich bestolen na de 2-0 nederlaag in de finale van het toernooi om de DFB Pokal tegen Bayern München. Bayern besliste het duel pas in de verlenging, maar in reguliere speeltijd werd er een glaszuiver doelpunt van BVB niet toegekend.

Klopp pissig: 'Hier is geen doellijntechniek voor nodig'

Na ruim een uur spelen trof Mats Hummels doel, maar het arbitrale kwartet oordeelde dat Bayern-verdediger Dante de bal vóór de doellijn had weggeschoten. Onjuist, want uit tv-beelden bleek dat Dante pas ingreep toen de bal de lijn al volledig gepasseerd was. 'Dat doelpunt had de arbitrage moeten zien. Daar heb je geen doellijntechniek voor nodig', aldus de teleurgestelde Dortmund-trainer Jürgen Klopp.

Klopp neemt zijn spelers niets kwalijk na de verliespartij, die tot stand kwam na goals van Arjen Robben en Thomas Müller in de verlenging: 'We hebben keihard gewerkt en in de fase dat we beter waren maakten we een doelpunt, alleen heeft de scheidsrechter dat niet gezien...' Doelman Roman Weidenfeller sluit zich aan bij zijn trainer. 'We hebben in de reguliere speeltijd een doelpunt gemaakt. Dát had de wedstrijd moeten beslissen.'

Hét moment van de wedstrijd. Dante schiet de bal weg op het moment dat de bal de doellijn al is gepasseerd, maar de arbiter kent geen doelpunt toe.
Hét moment van de wedstrijd. Dante schiet de bal weg op het moment dat de bal de doellijn al is gepasseerd, maar de arbiter kent geen doelpunt toe.

Guardiola
Trainer Pep Guardiola deed na de bekerwinst een opvallende ontboezeming. Hij erkende dat er een kern van waarheid zit in de kritiek die hij kreeg op zijn tactiek tegen Real Madrid. 'Die kritiek is gerechtvaardigd. Ik heb dingen gedaan die ik niet had moeten doen. In zowel de speelwijze als tactiek heb ik fouten gemaakt. In wedstrijden tegen zulke goede teams kan dat gebeuren', blikte de trainer terug op de roemloze uitschakeling in de Champions League tegen De Koninklijke (0-4 en 1-0 nederlagen).

Met de bekerwinst is de Spanjaard logischerwijs blij: 'De landstitel is de belangrijkste prijs van het seizoen, maar ik ben er heel content mee dat we nu ook deze prijs hebben gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.