Klopp: 'Ik heb nog nooit zo'n verdedigend team gezien'

Reacties

Jürgen Klopp keek zaterdag met enige verbazing naar de speelwijze van Sunderland. De ploeg van manager David Moyes speelde met 'negen verdedigers'. De Liverpool-manager was optimistisch gestemd over de blessure van Philippe Coutinho, die uitviel met een enkelblessure.

Klopp: 'Ik heb nog nooit zo'n verdedigend team gezien'

Liverpool beukte zaterdag vijf kwartier lang vergeefs op de muur van Sunderland, totdat invaller Divock Origi de ban brak met een geplaatst schot. Klopp zag dat Sunderland-aanvaller Victor Anichebe als verkapte linksback speelde. 'Volgens mij was dit de meest verdedigende ploeg waartegen ik in mijn carrière heb gespeeld. Anichebe speelde in de mandekking tegen Coutinho en ik weet niet hoe vaak Jermain Defoe de bal heeft geraakt', aldus de Duitse manager van The Reds.

Dat is echter het goed recht van de hekkensluiter van de Premier League, vindt Klopp. 'Sunderland speelt altijd verdedigend, het is oké. We dwongen ze ook daartoe. Maar niets is lastiger in het voetbal dan daartegen te voetballen. We hebben hard gewerkt voor dat ene moment. We hadden onze momenten, kregen onze kansen, hielden ons hoofd koel en bleven geconcentreerd.' Uiteindelijk won Liverpool met 2-0 en staat het tweede, op een punt van koploper Chelsea.

Er was ook slecht nieuws voor de ploeg die al elf competitieduels ongeslagen is. Smaakmaker Coutinho viel na 34 minuten geblesseerd uit. 'Het is een enkelblessure, meer kan ik er niet over zeggen totdat er een scan is gemaakt', zei Klopp. 'Hij had pijn, maar dat gaat wel over. In de rust zei hij al dat het beter ging. Ik ben redelijk optimistisch en hoop dat hij zondag alweer kan trainen.' Roberto Firmino liep een kuitblessure op, Klopp denkt dat dat wel meevalt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.