Klopp hoeft geen demonstratie: 'Winnen is genoeg'

Reacties

Manager Jürgen Klopp verwacht dat Liverpool tegen Sunderland laat zien dat het geleerd heeft van het recente verleden. Na twee achtereenvolgende competitienederlagen op vreemde bodem (Watford en Newcastle United) neemt de Duitser genoegen met een zakelijke zege tegen de nummer negentien van de Premier League.

Klopp hoeft geen demonstratie: 'Winnen is genoeg'

Klopp verwacht geen wonderen van zijn elftal in het Stadium of Light. 'We hoeven daar niet te laten zien hoe voetbal gespeeld hoort te worden, het gaat om winnen', aldus Klopp tijdens zijn persconferentie. Dankzij een zege op Leicester City op Boxing Day staat Liverpool momenteel achtste.

Dat The Reds in de laatste vijf competitiewedstrijden maar vijf keer scoorden, baart Klopp zorgen. 'We moeten vaker in scoringspositie komen. Je kunt niet blijven wachten op je kans. We moeten op de plekken komen waar we gevaar kunnen stichten.'

Jordan Henderson beschikt over de capaciteiten om die eis van de Duitser invulling te geven. De vorm van de captain is groeiende, nadat de middenvelder terugkeerde na zwaar blessureleed. 'Tegen Leicester vormde hij voor het eerst samen met Emre Can een duo op het middenveld en dat ging erg goed.'

'Jordan nam het elftal bij de hand en speelde erg sterk. Soms moest ik hem bijsturen, maar over het algemeen was hij erg goed.' De Liverpool-aanvoerder kwam dit seizoen in de Premier League pas zes keer in actie door een gebroken middenvoetsbeentje. Henderson neemt het woensdagavond (aftrap 20.45 uur) op tegen zijn ex-club, die hem in 2011 verkocht aan Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.