Klopp trots: 'We kwamen nooit onder druk'

Jürgen Klopp vindt het knap dat zijn elftal gewonnen heeft van Leicester City. De Liverpool-manager instrueerde zijn team om simpel te spelen en werd beloond met een 1-0 zege op de koploper.

De drie punten tegen Leicester kwamen als geroepen na een reeks van vier duels zonder overwinning. 'Deze zege is dus heel erg belangrijk. Iedereen kent de kwaliteit van Leicester, dus moesten we simpel spelen. De eerste helft deden we dat heel erg goed.'

Door een hamstringblessure van Divock Origi werd Klopp gedwongen om zijn strijdplan te wijzigen. 'Hamstring is voor mij het vervelendste woord van 2015', mopperde de Duitser. Invaller Christian Benteke ontpopte zich tot matchwinner. Klopp: 'Het was een briljant doelpunt, waar de jongens hun kwaliteiten toonden in de kleine ruimte.'

De goal van Benteke bleek genoeg om Leicester te verslaan. 'We kwamen nooit écht onder druk. In de extra tijd kregen we zelfs nog een van de grootste kansen ooit. Het was zes tegen één, terwijl de keeper uit zijn doel was. En toen was de bal ineens in ons strafschopgebied', sprak Klopp zijn verbazing uit over de misser van Benteke.

Leicester-coach Claudio Ranieri erkende dat zijn ploeg een nederlaag verdiende. 'Liverpool had recht op de zege. Voor rust waren we te nerveus om ons eigen spel te spelen. Na de hervatting ging dat beter. Nu moeten we ons hoofd leegmaken en de focus leggen op de komende wedstrijd tegen Manchester City. Opnieuw een kraker', aldus de Italiaan.