Klopp en Pardew kibbelen over penalty Liverpool

Managers Jürgen Klopp en Alan Pardew waren het na afloop van Crystal Palace - Liverpool (1-2) totaal oneens. Een veelbesproken strafschop gaf in de allerlaatste minuut van het duel de doorslag.

Christian Benteke ging naar de grond na een tackle van Damien Delaney en benutte de penalty vervolgens zelf. 'Er gebeurde helemaal niets', foeterde Pardew tegen Sky Sports. 'Benteke was er echt naar op zoek. Delaney had niet moeten tackelen, maar hij hield zich overduidelijk in. Het klopt dat hij hem nog raakte met zijn knie, maar het gaat in mijn ogen veel te ver om daar een penalty voor te geven.'

Liverpool-manager Klopp vond het een glaszuivere penalty. 'Ik heb de beelden nog eens bekeken en het is duidelijk een strafschop. Hun verdediger heeft pech, maar zijn knie raakt de voet van Benteke. Dan is het een penalty. Want als die speler Benteke niet had geraakt, had hij op doel kunnen schieten.'

'Nu we gewonnen hebben, is dit echt een perfecte dag', ging Klopp verder na de derde opeenvolgende zege van zijn ploeg. De overwinning was extra knap doordat Liverpool in de 62ste minuut bij een 1-0 achterstand met tien man kwam te staan, door rood voor James Milner. 'We zijn toen 3-4-2 gaan spelen. Het was een gokje, maar je moet wat proberen. Het pakte aardig uit.'

Liverpool (zevende) is door de overwinning helemaal terug in de race om Europees voetbal. Zelfs kwalificatie voor de Champions League is niet ondenkbaar. Het gat met nummer vier Manchester City bedraagt slechts zes punten.