Klinsmann: 'Zege geeft voetbal in de VS nog meer aandacht'

Reacties

Na de oefenzege op Nederland moest ook wereldkampioen Duitsland er in de slotfase aan geloven tegen de Verenigde Staten (1-2). 'De overwinning was verdiend.'

Klinsmann: 'Zege geeft voetbal in de VS nog meer aandacht'

De Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann zag immers hoe zijn elftal de wedstrijd langzaam naar zich toetrok, met de late treffer van Bobby Wood als beloning. 'Het was een leuke wedstrijd met een goed einde voor ons. Mijn spelers waren na afloop ook echt gelukkig met het resultaat', aldus de bondscoach op de website van de Duitse bond.

Joachim Löw, die twee jaar assistent was van Klinsmann en hem in 2006 opvolgde als bondscoach van Duitsland, deelde de mening van zijn voorganger. 'Over de eerste helft was ik erg tevreden, maar bij ons nam de kracht in de loop van de wedstrijd af. De VS speelde pittig en zat daarna veel beter in de wedstrijd.'

Waarde
Ook al was het duel vriendschappelijk, voor Klinsmann heeft de overwinning erg veel waarde. 'Deze zege geeft het voetbal in de VS nog meer aandacht', jubelde de coach, die ook stilstond bij de goede prestaties van VS Onder-20 op het WK in Nieuw-Zeeland. Met Utrechter Rubio Rubin en Groninger Desevio Payne in de basis plaatste het jeugdelftal zich voor de kwartfinale.

Duitsland bereidt zich op zijn beurt voor op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar, die het nu vooral kan gebruiken om de zure smaak van deze nederlaag weg te spoelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.