Klaassen krijgt gezelschap van comeback-veteraan Pizarro

Reacties

Er ist wieder da, zo meldt Werder Bremen. De 39-jarige Claudio Pizarro heeft het gedegradeerde 1. FC Köln ingeruild voor zijn oude liefde, waar sinds deze week ook Davy Klaassen speelt. De aanvaller uit Peru begint komend seizoen aan zijn vierde periode in Bremen.

Klaassen krijgt gezelschap van comeback-veteraan Pizarro

Pizarro begon zijn loopbaan in eigen land, waarna hij in 1999 werd opgepikt door Werder. Na twee succesvolle jaren maakte hij de overstap naar Bayern München, dat hem zes jaar later verkocht aan Chelsea. Een weinig succesvol seizoen later verhuurden de Londenaren hem echter aan Werder, waarmee hij voor de eerste keer terugkeerde. Zijn rentree werd destijds met gejuich ontvangen door de fans.

Pizarro stapte na dat huurjaar definitief over naar de groen-witten, maar vertrok in 2012 wederom naar Bayern. Daar kreeg hij na het seizoen 2014/15 geen nieuw contract, en dus hapte Werder maar weer toe. Na twee jaar werd ook daar zijn verbintenis niet verlengd, maar aan stoppen wilde Pizarro nog niet denken. Hij tekende voor één seizoen bij FC Köln, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga.

Zijn droom was echter altijd om zijn loopbaan af te sluiten bij 'zijn' Werder, en die kans heeft hij nu gekregen van de club. 'Ik ben dolblij dat ik weer terug ben bij de club waar ik mijn Europese reis ben gestart', zo laat Pizarro weten. 'Ik hoop dat ik mijn ervaring kan overbrengen op mijn teamgenoten, maar zal niet ontkennen dat ik hier ook gewoon ben om doelpunten te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.