Kivits trekt alsnog conclusies en vertrekt als rvc-lid KNVB

Reacties

Henk Kivits treedt af als lid van de raad van commissarissen (rvc) van de KNVB. De aanleiding is dat de Eredivisie-clubs in september hun vertrouwen opzegden in de rvc. Simon Kelder is als toezichthouder namens de Jupiler League het enige overgebleven lid.

Kivits trekt alsnog conclusies en vertrekt als rvc-lid KNVB

Eerder stapten voorzitter Johan Lokhorst en leden Ger Vermeulen en Johan de Kock op. Ook zij besloten te stoppen na de kritiek van de clubs uit de Eredivisie, die vonden dat de KNVB de clubs te weinig betrok bij het benoemen van bestuurders van de voetbalbond.

Kivits was als toezichthouder namens de Eredivisie sinds 4 juni 2013 actief als rvc-lid. Op verzoek van de Eredivisie-clubs bleef hij ondanks de kritiek op de rvc aanvankelijk aan, totdat hij zelf alsnog besloot om uit zijn functie te treden.

Selectiecommissie
De KNVB maakte donderdag tevens bekend dat een vierkoppige selectiecommissie op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter van de rvc. Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam), Jeroen Slop (Ajax) en Luuc Eisenga (SC Heerenveen) nemen zitting in die commissie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.