Kinderen nemen plaats van harde Marseille-kern in tijdens beladen duel met Villarreal

Reacties

Wie vanavond afstemt op het Europa League-duel tussen Olympique Marseille en Villarreal, zal iets opmerkelijks aanschouwen. Op de Virage Nord, het onlangs tijdelijk door de UEFA gesloten deel van de tribune, zullen tweeduizend kinderen te zien en horen zijn.

Kinderen nemen plaats van harde Marseille-kern in tijdens beladen duel met Villarreal
© Pro Shots
Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 0
Villarreal
Villarreal

Enkele dagen geleden besloot de UEFA een sanctie aan Marseille op te leggen. Die beslissing had alles te maken met de ongeregeldheden tijdens het laatste Europese uitduel met Shakhtar Donetsk. Tijdens die wedstrijd gooide een deel van de Franse supporters rookbommen op het veld en werden er laserpennen gebruikt. De UEFA besloot om een deel van de tribunes te sluiten en een boete van ruim honderdduizend euro uit te delen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvankelijk zou een deel van de tribunes dus helemaal leeg blijven, maar de UEFA heeft wat water bij de wijn gedaan. Op verzoek van Marseille mogen er donderdagavond tweeduizend kinderen op de lege tribune staan. De jongelingen zullen de plek van de Franse ultra’s innemen.

Duel toch beladen om andere reden
Ondanks dat de harde kern van Marseille niet aanwezig zal zijn, wordt er toch een beladen wedstrijd verwacht. Dat heeft alles te maken met de terugkeer van Marcelino, die eerder dit seizoen nog opstapte bij de club uit de Franse havenstad. Marcelino staat momenteel aan het roer bij Villarreal. Volgens Franse media is er zelfs privé-security ingehuurd om de trainer veilig door de situatie te leiden. Naar verluidt zullen er door de ongeregeldheden ook maar zestien uitsupporters aanwezig zijn in het Stade Vélodrome.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.