Kilmarnock dient gerenoveerd Celtic nederlaag toe

Celtic is er niet in geslaagd de achterstand op koploper Glasgow Rangers te verkleinen naar zeven punten. Op bezoek bij Kilmarnock gingen The Bhoys met 1-0 onderuit.

Kilmarnock dient gerenoveerd Celtic nederlaag toe

De nummer twee van de Schotse competitie onderging een metarmorfose tijdens de afgelopen transferperiode. De selectie zag elf nieuwe gezichten komen en zeven gaan. Van de nieuwelingen begonnen Jos Hooiveld, Diomansy Kamara, Robbie Keane (foto) en Ki-Yueng Sung in de basis, Edson Braafheid zat nog niet bij de wedstrijdselectie.

Een succes werd het echter niet met de vernieuwde selectie. Celtic ging met 1-0 onderuit, door een treffer van Christopher Maguire in de 53ste minuut. De van Aberdeen gehuurde spits speelde zijn eerste wedstrijd namens de thuisclub en op aangeven van Mehdi Taouil zorgde hij voor een droomdebuut, aangezien het de winnende treffer bleek.

Celtic blijft door de nederlaag steken op 44 punten uit 23 wedstrijden, tien minder dan Glasgow Rangers. De voorsprong op Hibernian, dat de derde plaats bezet, bedraagt slechts twee punten. The Hibs hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en kunnen Celtic dus passeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen