Kieftenbeld: 'We hebben geluk gehad in de eerste helft'

Reacties

Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld zorgden er woensdagavond met respectievelijk de openingstreffer en het slotakkoord voor dat FC Groningen zich ten koste van Vitesse voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi plaatste (4-0). De twee doelpuntenmakers erkenden dat het ook heel anders had kunnen lopen in Stadion Euroborg.

Kieftenbeld: 'We hebben geluk gehad in de eerste helft'

Want totdat Chery in de 63ste minuut uit de rebound alsnog voor 1-0 had gezorgd na een gemiste penalty van Michael de Leeuw, was Vitesse de bovenliggende partij. 'We hebben een aantal keren geluk gehad in de eerste helft, maar iedereen was wel scherp toen we in de rust bij elkaar zaten. Het breekpunt in de wedstrijd was denk ik de strafschop en de rode kaart. Soms heb je zoiets nodig. Dat we daarna snel op 2-0 kwamen was heel belangrijk', reageert Kieftenbeld op de clubwebsite.

Dat de openingsgoal vervolgens viel nadat Vitesse-doelman Eloy Room de strafschop van De Leeuw had gestopt, was volgens Chery géén geluk. 'Ik was blij dat ik hem kon maken, maar het is ook tactiek hè,' lachte de 24-jarige middenvelder. 'Doordat ik wat van achteren kwam aangerend, kon ik meer snelheid maken dan de anderen. Je moet wat geluk hebben dat de bal voor je voeten komt, maar ik stond er wel.'

Mooi
Het bleek de opmaat voor een bizarre climax van het bekerduel met Vitesse. Binnen een kwartier stond het 4-0, omdat ook Kieftenbeld op de goede plaats stond. 'Ik vind dit zo mooi. Ik scoor niet zo vaak, maar het geeft zo'n goed gevoel,' glunderde de Groningen-captain, die de eerste halvefinaleplaats sinds 1989 bezegelde. 'Het besef dat je doorgaat is prachtig, je merkt dat het hier echt leeft en we hebben laten zien dat we onszelf met veel strijd op de been kunnen houden. Het was een mooie avond.'

De kans op de eerste finaleplaats in 26 jaar lijkt groot, omdat de loting FC Groningen gunstig gezind was. In plaats van een confrontatie met FC Twente of bekerhouder PEC Zwolle rolde er een thuiswedstrijd tegen Excelsior uit de koker. De Kralingers wonnen woensdag met 4-1 van Roda JC Kerkrade, maar reizen op 7, 8 of 9 april af naar het hoge noorden in de wetenschap dat Groningen thuis nog ongeslagen is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.