VI Live: blik terug op een avond vol vermakelijk bekervoetbal

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Daarmee is er een einde gekomen aan de VI Live voor deze bij vlagen zinderende bekeravond.

22.53 uur: BARCELONA NAAR HALVE FINALE
Na een spectaculaire eerste helft is er in de tweede helft niet meer gescoord in het bekertreffen tussen Atlético Madrid en Barcelona: 2-3. Atlético besluit de return met negen man door rode kaarten van Gabi en Mário Suárez.

22.33 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - VITESSE 0-4
FC Groningen wint ruim - en geflatteerd - van Vitesse, waardoor het net als Excelsior, FC Twente en PEC Zwolle de halve finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt.

22.20 uur: KIEFTENBELD MAAKT HET NOG ERGER
De druiven worden nog zuurder voor Vitesse. Maikel Kieftenbeld schiet een afvallende bal langs sluitpost Eloy Room: 4-0 voor FC Groningen.

22.18 uur: VAN NIEFF DEELT KNOCK-OUT UIT
Daar is de definitieve knock-out van Vitesse. Nadat hij enkele minuten eerder Uros Djurdjevic nog van de aansluitingstreffer heeft gehouden, schiet Yoëll van Nieff na een prachtige schaarbeweging met buitenkant links raak in de verre kruising: 3-0.

22.08 uur: DE LEEUW BESLIST DE WEDSTRIJD
Michael de Leeuw maakt zijn gemiste strafschop goed, want vier minuten na de treffer van Tjaronn Chery maakt de aanvaller er 2-0 van tegen Vitesse. De halve finale van het KNVB-bekertoernooi is dichtbij.

22.05 uur: RODE KAART GABI
Atlético Madrid moet verder met tien man, want Gabi heeft tijdens de rust een rode kaart gekregen. Nu lijkt Barcelona helemaal op weg naar de laatste vier.

22.04 uur: CHERY SCHIET REBOUND BINNEN
Eindelijk een doelpunt in de Euroborg. FC Groningen komt op voorsprong via Tjaronn Chery, die attent reageert nadat Michael de Leeuw een strafschop gekeerd ziet worden. Vitesse moet verder met tien man, omdat aanvoerder Guram Kashia een rode kaart krijgt vanwege hands.

21.49 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - BARCELONA 2-3
Halverwege lijkt de wedstrijd al gelopen, want Atlético Madrid moet nog drie keer scoren in dit spektakelstuk om ten koste van Barcelona de halve finale van de strijd om de Copa del Rey te bereiken.

21.44 uur: NEYMAR SCOORT OPNIEUW, HOOFDROL ALBA
Wat een bizzarre wedstrijd in het Estádio Vicente Calderón! Nadat een handsbal van Jordi Alba onbestraft blijft, maakt Neymar uit de counter - na een prachtige voorassist van Lionel Messi - de 3-2 uit een voorzet van diezelfde Alba.

21.40 uur: MIRANDA HELPT BARCELONA
Wat een heerlijke wedstrijd in Estadio Vicente Calderón! Nog voor rust komt Barcelona op 2-2, maar daarbij krijgt het wel hulp van Miranda. De verdediger maakt een eigen doelpunt na goed doorkoppen van Sergio Busquets uit een hoekschop.

21.32 uur: ATLÉTICO OPNIEUW OP VOORSPRONG
Na een overtreding van Javier Mascherano op Juanfran krijgt Atlético Madrid een discutabele strafschop, die wordt benut door Raúl García. Barcelona staat op basis van uitdoelpunten nog virtueel in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey.

21.30 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN - VITESSE 0-0
Bij het duel tussen FC Groningen en Vitesse in de kwartfinale van de strijd om de KNVB-beker is er halverwege nog niet gescoord. De bezoekers zijn iets gevaarlijker, maar spelen kansrijke situatie tot nu toe niet goed uit.

21.12 uur: NEYMAR TREKT STAND AL GELIJK
Atlético Madrid kan niet lang genieten van zijn voorsprong, want binnen tien minuten komt Barcelona via Neymar op gelijke hoogte. Na een schitterende pass van Luis Suarez maakt Neymar 1-1. De thuisclub moet nu twee keer scoren.

21.05 uur: TORRES SLAAT METEEN TOE
Daar is het al 1-0! En het is Fernando Torres die scoort. De Spaanse spits kapt Javier Mascherano uit en passeert Barça-doelman Marc-André ter Stegen met een schot in de verre hoek. De bal gaat via de binnenkant van de paal het doel in.

21.04uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - BARCELONA
Atlético Madrid en Barcelona beginnen aan de return van de kwartfinale in het Copa del Rey-toernooi. Barcelona won vorige week in Camp Nou met 1-0.

20.46 uur: METEEN GEEL VOOR BOTTEGHIN
De toon is gezet: al na één minuut deelt scheidsrechter Björn Kuipers zijn eerste gele kaart uit. FC Groningen-verdediger Eric Botteghin mist daardoor sowieso de halve finale, als zijn club zich daarvoor plaatst.

20.45 uur: AFTRAP FC GRONINGEN - VITESSE
De laatste kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi gaat van start. Wie plaatst zich voor de laatste vier: FC Groningen of Vitesse?

20.31 uur: EXCELSIOR NAAR LAATSTE VIER
Daar is het laatste fluitsignaal. Excelsior plaatst zich voor de vierde keer in de historie voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Roda JC gaat met 4-1 onderuit tegen de Kralingse Eredivisie-club.

20.25 uur: VAN WEERT ZET KROON OP DE AVOND
Van een comeback van Roda JC komt het niet. Tom van Weert maakt uit een voorzet van invaller Jordan Botaka op prachtige wijze de 1-4. Het is de tweede treffer van de avond voor de Excelsior-spits.

20.18 uur: KNAL VAN JANSEN LAATSTE STROHALM
Roda JC heeft toch nog iets om zich aan vast te klamen. Anco Jansen knalt de bal van afstand via de de onderkant van de lat achter Excelsior-doelman Alessandro Damen: 1-3. Is het de laatste strohalm van Roda JC?

20.00 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID - BARCELONA
Atlético Madrid hoopt in eigen huis de 1-0 nederlaag op bezoek bij Barcelona vorige week in de heenwedstrijd goed te maken. De wedstrijd start om 21.00 uur.

De opstellingen:
Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Gimenez, Siqueira; Gabi, M. Suarez, Raul Garcia; Arda, Griezmann, Torres.
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

19.45 uur: OPSTELLINGEN FC GRONINGEN - VITESSE
Wie schaart zich naast Excelsior, FC Twente en PEC Zwolle in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi? FC Groningen en Vitesse vechten om de laatste plek bij de laatste vier. De wedstrijd begint om 20.45 uur in de Euroborg.

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; Hoesen, De Leeuw.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Djurdjevic, Labyad.

19.30 uur: RODA RUST MET SCHAAMROOD OP DE KAKEN
De spelers van Roda JC Kerkrade zoeken onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamers op. Excelsior leidt halverwege met 0-3.

19.19 uur: HET GAAT HARD IN KERKRADE
Wat is er met Roda JC aan de hand? Vorige week versloegen de Limburgers nog PSV in de achtste finale, nu staan de Limburgers na ruim een half uur al met 3-0 achter tegen Excelsior. Tom van Weert scoort na een prachtige aanval met een schot uit de draai.

19.14 uur: EXCELSIOR GEEFT RODA JC HET NAKIJKEN
Opnieuw gaat het achterin fout bij Roda JC Kerkrade. Jurgen Mattheij tikt de bal na doorkoppen van Adil Auassar bij een hoekschop over de Limburgse doellijn. Excelsior geeft Roda het nakijken, en dat terwijl de thuisploeg zelf opnieuw een kans creëerde. Daryl Werker kopte echter over.

19.00 uur: GOURIYE SCHIET EXCELSIOR OP VOORSPRONG
Ninos Gouriye schiet Excelsior na een kwartier op voorsprong. De bal komt bij de vleugelspits terecht na een verkeerde uittrap van Roda JC-doelman Benjamin van Leer. Even hiervoor schoot Anco Jansen nog voor het doel van Excelsior langs.

18.45 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - EXCELSIOR
Roda JC en Excelsior zijn begonnen aan hun kwartfinale in het KNVB-bekertoernooi.

18.15 uur: WEDSTRIJD BEGINT EEN KWARTIER LATER
Scheidsrechter Reinold Wiedemeier heeft laten weten dat de wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Excelsior door het noodweer een kwartier later begint. De aftrap is dus om 18.45 uur.

18.00 uur: OPSTELLINGEN RODA JC KERKRADE - EXCELSIOR
Over een half uur start in het Parkstad Limburg Stadion het duel tussen Roda JC Kerkrade en Excelsior in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Beide clubs zijn nog twee overwinningen verwijderd van de eindstrijd in De Kuip op zondag 3 mei.

Roda JC Kerkrade: Van Leer; Dijkhuizen, Biemans, Werker, Van Peppen; Van Hyfte, Faik, Pluim; Lagouireh, Jansen, Gyasi.
Excelsior: Damen; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Stans, Auassar; Gouriye, Van Weert, Van Mieghem.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.