Keshi alsnog slachtoffer van onrust bij Nigeriaanse ploeg

Reacties

De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft bondscoach Stephen Keshi van zijn taken ontheven. Daarmee komt er twee maanden na zijn tijdelijke aanstelling alsnog een einde aan zijn dienstverband als keuzeheer van de regerend Afrikaans kampioen. Shaibu Amodu neemt Keshi's taken voorlopig waar.

Keshi alsnog slachtoffer van onrust bij Nigeriaanse ploeg

Sinds Keshi in 2011 in dienst trad van de NFF was de oud-international succesvol. Niet alleen leidde hij Nigeria in 2013 naar de eerste eindzege in het toernooi om de Afrika Cup sinds 1994 (toen Keshi nog speler was), ook kwalificeerde de voormalige verdediger zich met zijn land voor het WK in Brazilië, waar Nigeria tot de achtste finale reikte.

Na de uitschakeling tegen Frankrijk (0-2) besloot Keshi zijn contract in Nigeria niet te verlengen. Vervolgens keerde hij echter alsnog terug - zonder een nieuwe verbintenis te tekenen – met het oog op de kwalificatiewedstrijden om de Afrika Cup van begin volgend jaar.

Die terugkeer pakte slecht uit. Nigeria pakte in de eerste drie duels met Congo (2-3), Zuid-Afrika (0-0) en Soedan (0-1) slechts één punt. In diezelfde periode lag Keshi overhoop met Fenerbahçe-spits Emmanuel Emenike en verklaarde hij begin deze week nog dat de slechte resultaten te wijten waren aan 'sabotage' vanuit de bond.

Keshi kreeg op zijn beurt kritiek van voorzitter Amaju Pinnick. Die noemde de prestaties van zijn land 'beschamend voor een titelverdediger', maar stelde niettemin geen overhaaste beslissingen te zullen nemen. Hoewel The Super Eagles woensdag wél met 3-1 van Soedan wonnen, moest Keshi de dag erna alsnog plaatsmaken voor Amodu, die aan zijn vierde termijn als bondscoach van Nigeria begint. Volgende maand moet de ploeg in haar laatste twee kwalificatieduels, met Congo en Zuid-Afrika, alsnog plaatsing veiligstellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.