Keldergevecht Eredivisie: Roda JC in kielzog van NEC

Reacties

De strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie kent, met nog twee speelronden voor de boeg, een zinderende ontknoping. Roda JC staat er het slechtst voor, maar NEC, RKC Waalwijk en zelfs NAC Breda zijn zeker nog niet veilig. VI zet het programma van de kelderploegen op een rijtje.

Keldergevecht Eredivisie: Roda JC in kielzog van NEC

Roda JC is na 32 duels nog steeds hekkensluiter met 26 punten en hoopt NEC te achterhalen (29 punten). De Nijmeegse club pakte verrassend een punt bij AZ. Het programma van de club uit Nijmegen (thuis tegen FC Twente en uit tegen Ajax) liegt er niet om, waardoor rechtstreekse degradatie verre van uitgesloten is.

Ook RKC (31 punten) moet nog oppassen, al heeft de ploeg wel een voorsprong van vijf punten op de hekkensluiter. Voor NAC Breda (34) geldt dat niet. De Brabanders kunnen niet meer rechstreeks degraderen, maar moeten er in de laatste twee speelronden alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen. Saillant detail: NAC speelt de voorlaatste speelronde tegen RKC.

FC Utrecht speelde zich zondagmiddag definitief veilig in eigen huis tegen Heracles (36). Daardoor moeten alleen de Tukkers nog rekening houden met de onderste vier ploegen. De voorsprong op nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt vijf punten.

Voor de laatste twee speelronden is het de grote vraag wie er rechtstreeks afdaalt naar de Jupiler League en welke clubs nacompetitie mogen spelen?

PROGRAMMA NAC Breda
Datum Programma
27-04-2014 NAC Breda - RKC Waalwijk
03-05-2014 PSV - NAC Breda

Programma RKC Waalwijk
Datum Programma
27-04-2014 NAC Breda - RKC Waalwijk
03-05-2014 RKC Waalwijk - SC Heerenveen

PROGRAMMA NEC
Datum Programma
27-04-2014 NEC - FC Twente
03-05-2014 Ajax - NEC



PROGRAMMA Roda JC
Datum Programma
27-04-2014 Roda JC - FC Groningen
03-05-2014 Go Ahead Eagles - Roda JC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.