Kanté niet uniek in zijn soort, Messi scoort ook na El Clásico

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kanté niet uniek in zijn soort, Messi scoort ook na El Clásico

'Romeu is niet ver verwijderd van het niveau van N'Golo Kanté. Hij brengt hetzelfde bij Southampton als wat Kanté bij Chelsea doet. Hij is belangrijk, omdat hij een bal kan afpakken en het spel weer op kan starten. Oriol legt elke week een goede prestatie op de mat.'
• Southampton-trainer Claude Puel vergelijkt middenvelder Oriol Romeu met Kanté, die werd verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League.

Osasuna zal woensdag tegen Barcelona een speciaal ontworpen oranje shirt dragen. De laagvlieger uit Spanje kreeg het verzoek van Mediapro, dat de televisierechten van La Liga heeft, om niet in de eigen rode of groene shirts te spelen. Volgens dat bedrijf lijken die te veel op de thuisshirts van Barça. De club zette voor deze speciale gelegenheid de tekst 'Osasuna geeft nooit op' op het tenue, dat voor de echte verzamelaar in beperkte oplage te koop is.

• In Bolivia heeft Matias Dituro, keeper van Bolivar, een moment meegemaakt dat hij niet snel zal vergeten. De doelman zag tegen San Jose zijn kans schoon om eens te scoren, in plaats van een goal te voorkomen, en schoot vanuit zijn eigen zestienmetergebied raak.

Lionel Messi scoorde na zijn twee doelpunten tegen Real Madrid ook na de wedstrijd nog een keer. De Argentijn mocht op de foto met Julia Roberts, een van zijn favoriete actrices.

• Nog één zege is Feyenoord verwijderd van het kampioenschap. Over twee weken is de eerste kans, op bezoek bij stadgenoot Excelsior. Bij SC Cambuur gaan de herinneringen terug naar het seizoen 2012/13, toen de Leeuwarders een feestje mochten vieren op Woudestein.

• Dat het duel op Woudestein is, maakt volgens Steven Berghuis niets uit. De aanvaller reageert luchtig op de uitspraak van Ajax-trainer Peter Bosz dat Feyenoord nog punten zou verspelen in een uitwedstrijd. 'Bosz had niet goed nagedacht. Wij hadden en hebben geen uitwedstrijden meer...', refereert Berghuis aan Feyenoord-fans die zich bij het uitduel met Vitesse (0-2) met het Arnhemse publiek mengden. (Telesport)

• In Rotterdam proberen ze zich niet langer iets aan te trekken van uitspraken van de concurrent. 'Ik zei steeds, laat ze maar praten daar in Amsterdam', laat Eljero Elia aan Telesport weten. 'Als ze willen provoceren lukt dat toch niet. Zij hebben het met praten gedaan, wij met voetbal.'

• Over een mondige Ajacied gesproken: Justin Kluivert reageert op Jürgen Locadia, die hem na het opstootje tussen de twee een 'snotaap' noemde. 'Het was gewoon een opstootje, maar dat kan gebeuren. Zeker in zo'n wedstrijd. Ik ben voor niemand bang. Is Locadia twee koppen groter? Dat zegt niks, haha. Ik liet gewoon zien dat ik niet bang ben', aldus de zeventienjarige buitenspeler tegen Telesport. Daarnaast garandeert Kluivert dat de nederlaag bij PSV (1-0) tijdens zijn Ajax-periode een zeldzaamheid zal blijken. 'Zolang ik bij Ajax speel, verliezen we nooit meer van PSV en Feyenoord. Geloof mij maar. Bij dezen, hè. Let maar op. Noteer het, hè. Ik maak geen grapjes.'

• Een van de toeschouwers die Kluivert aan het werk zag was Max Verstappen. De Formule 1-coureur is fan van PSV en genoot van de overwinning.

• Ook in Spanje stond er zondag een absolute topper op het programma: El Clásico. Als vanzelfsprekend trokken niet alleen de spelers, maar ook Ziggo Sport-commentator Sierd de Vos de aandacht naar zich toe.

• Barcelona won van Real Madrid door een late goal van Lionel Messi, die het Real Madrid-publiek daarop zijn naam toonde. Perfect materiaal voor de photoshop-liefhebbers.

• Een andere rivaliteit komt op 27 mei weer tot volle wasdom. Dan treffen Arsenal en Chelsea elkaar in de finale van het FA Cup-toernooi. Bij Chelsea-clubicoon Didier Drogba brengt dat oude gevoelens naar boven, waardoor hij graag zelf op Wembley het veld zou betreden…

• De emoties liepen ook hoog op in Rotterdam, waar ADO Den Haag zondag lijfsbehoud veilig stelde door een 0-1 zege op Sparta Rotterdam. Het werd een meegereisde fan allemaal iets teveel.

• Matchwinner was Abdenasser El Khayati, die een verleden heeft bij de ploeg die hij schade toebracht. 'In mijn jeugdjaren was ik niet goed genoeg voor Sparta Rotterdam', zei de middenvelder na afloop tegen NOS. 'Uiteindelijk pikte PSV me op en heb ik daar in de jeugd gevoetbald. Wat dat betreft waren er wat wraakgevoelens, maar ik ben Rotterdammer en vindt Sparta een geweldige club. Ik hoop dat ze in de Eredivisie blijven.'

• Op Het Kasteel was de stemming logischerwijs niet al te best. Doelman Roy Kortsmit roept de fans echter op tot positieve aanmoedigingen. 'We halen de punten niet en het vertrouwen is niet groot, maar hoe sommige supporters zich gedragen… Ze moeten juist achter de ploeg staan', zei hij na afloop tegen RTV Rijnmond. 'Ik hoorde dat het 'k-woord' naar spelers werd geroepen en daar kan ik niet tegen. Ik snap dat ze boos en teleurgesteld zijn, maar hier wordt niemand beter van. Ik weet dat het niet iedereen is, maar een aantal mensen verziekt het voor de rest.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.