Kans op verhuurperiode Afellay klein door blessureleed

Ibrahim Afellay (27) heeft opnieuw een teleurstelling moeten verwerken. De middenvelder van Barcelona kent een terugslag bij zijn revalidatie van een bovenbeenblessure.

Kans op verhuurperiode Afellay klein door blessureleed

'Het is een serieuze terugslag. Het zal weken langer gaan duren voordat Afellay weer fit is', legt zaakwaarnemer Rob Jansen uit in het AD. De peesontsteking aan zijn bovenbeen houdt Afellay al maanden aan de kant en deed zijn verhuurperiode aan Schalke 04 grotendeels in duigen vallen.

Dinsdag maakte Barcelona-trainer Tito Vilanova bekend dat Afellay op huurbasis mag vertrekken bij de Catalaanse grootmacht. Uit Engeland sluimerde al belangstelling van Liverpool en Tottenham Hotspur.

'Maar de kans op een verhuur is bijzonder gering. Want zo werkt dat bij geïnteresseerde clubs', weet ook Jansen dat de blessure wat dat betreft slecht uitkomt.

Afellay heeft bij Barcelona een nog tot medio 2015 doorlopende verbintenis. Eerder liet PSV bij monde van technisch manager Marcel Brands al weten open te staan voor een terugkeer van Afellay in Eindhoven, al is een dergelijk scenario voorlopig nog niet aan de orde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen