Barcelona wil Afellay weer verhuren, Fabregas wil blijven

Barcelona begon dinsdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en na de eerste training gaf trainer Tito Vilanova een persconferentie, waarin hij aangaf dat Ibrahim Afellay mag vertrekken.

Barcelona wil Afellay weer verhuren, Fabregas wil blijven

Samen met Jonathan dos Santos, die eerder in verband werd gebracht met Anderlecht en Real Sociedad, mag Afellay op huurbasis weg bij de Catalanen. Dat geldt niet voor Sergi Roberto, die in verband werd gebracht met Ajax. Vilanova ziet in hem de opvolger van Thiago Alcántara, die naar Bayern München vertrok.

Tijdens de persconferentie ging het vooral over Cesc Fabregas, die in de belangstelling staat van Manchester United. 'Ik weet dat hij aanbiedingen van andere clubs heeft ontvangen, maar Cesc heeft me verteld dat hij bij Barça wil blijven', aldus Vilanova.

'Hij zei me dat het zijn droom is om hier te blijven. Hij wil niet naar een andere club vanwege financiële of sportieve redenen. Hij weet dat er hier veel concurrentie is, maar het is zijn besluit om te blijven. Het is een goed teken dat we aanbiedingen ontvangen voor onze spelers. Het laat zien dat wij spelers hebben die andere ploegen willen hebben. Maar Fabregas wil blijven.'

Vilanova volgde in de zomer van 2012 Pep Guardiola op en werd in zijn eerste seizoen kampioen met honderd punten, een clubrecord. 'We proberen er nu 101 van te maken. In het toernooi om de Copa del Rey en de Champions League bereikten we de halve finales en ook dat willen we natuurlijk verbeteren.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's