Rekik wil graag naar PSV, deur staat open voor Afellay

PSV is na het binnenhalen van Jeffrey Bruma, Florian Jozefzoon en Adam Maher nog niet klaar op de transfermarkt. Karim Rekik en Stijn Schaars staan hoog op het verlanglijstje van Marcel Brands, liet de technisch directeur weten tijdens het oefenduel met SV Dosko.

Rekik wil graag naar PSV, deur staat open voor Afellay

Rekik (foto) staat onder contract bij Manchester City, maar PSV heeft al met de achttienjarige verdediger gesproken. Probleem is echter dat zijn club hem nog wil laten meedoen aan een jeugdtoernooi en ook in de voorbereiding een rol ziet weggelegd voor het talent. 'Rekik wil heel graag naar PSV komen, maar we willen er niet weken op wachten', liet Brands weten.

Ook is Schaars nog altijd in beeld bij de Eindhovenaren, maar de 29-jarige middenvelder is in discussie met zijn werkgever Sporting Lissabon over eerder gemaakte afspraken. Schaars wil ook graag naar PSV, maar wil wel dat de club zich houdt aan het contract dat door het vorige bestuur van de Portugezen is opgesteld.

Brands liet ook weten dat de deur voor Ibrahim Afellay altijd openstaat. De voormalige PSV'er heeft nog altijd een verbintenis met Barcelona, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Schalke 04. De kansen op speeltijd zijn in Catalonië erg klein. Brands sprak nog niet met Afellay. 'Maar voor hem is er altijd plek. Als hij met het oog op zijn herstel en een plek in Oranje wil komen, staat de deur open.'

Wat betreft de situatie van Stanislav Manolev is Brands ook duidelijk. De Bulgaarse rechtsback werd sinds de winterstop verhuurd aan Fulham, maar krijgt nu weer een kans van trainer Phillip Cocu. Aangezien zijn contract medio 2014 afloopt, zijn er drie mogelijkheden: Manolev vertrekt, verlengt of maakt alleen het seizoen af bij PSV.

De verdediger zelf liet weten open te staan voor een langere samenwerking. 'Alles is mogelijk', reageerde Manolev na de 11-0 oefenzege op SV Dosko. 'Als de club wil praten, wil ik zeker het gesprek aangaan over een langer verblijf.' (Frans van den Nieuwenhof)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen