Kans op meespelen Huntelaar tegen Köln 'fifty-fifty'

Reacties

Op jacht naar de vierde competitiezege op rij moet Schalke 04 thuis tegen 1. FC Köln mogelijk Klaas-Jan Huntelaar missen. De 31-jarige spits heeft een knieblessure overgehouden aan de Champions League-uitwedstrijd tegen NK Maribor (1-0), waarin Schalke kwalificatie voor de achtste finale veiligstelde.

Kans op meespelen Huntelaar tegen Köln 'fifty-fifty'

Huntelaar ging in dat duel vlak voor tijd naar de kant. Trainer Roberto Di Matteo vertelt vrijdag op de clubwebsite dat er een vraagteken staat achter de man die eind november nog drie keer scoorde tegen FSV Mainz (4-1). 'Hij heeft een tik gekregen. We moeten afwachten en kijken of het gaat. De kans daarop is fifty-fifty.'

Di Matteo heeft meer spelers van wie de inzetbaarheid nog twijfelachtig is. Behalve Huntelaar moeten ook Marco Höger, die eveneens een blessure opliep tegen Maribor en de van blessures herstelde Felipe Santana en Sidney Sam, op de afsluitende training laten zien of ze een optie zijn voor het duel van zaterdag.

Bij een zege op Köln kan Schalke de derde plaats overnemen van FC Augsburg, dat tegelijkertijd koploper Bayern München ontvangt. Mocht Huntelaar daadwerkelijk ontbreken dan zou het na de thuiswedstrijd van eerder dit seizoen tegen Bayern München (1-1) pas de tweede wedstrijd van Schalke zijn die hij deze jaargang mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.