Kali-slachtoffer Peterson terug op training FC Utrecht

Reacties

Drie weken na het opstootje met Anour Kali is Kristoffer Peterson terug op het trainingsveld van FC Utrecht. De Zweedse aanvaller, die dankzij een vuistslag van de inmiddels naar Qatar vertrokken Kali zijn kaak brak, kan voorlopig echter nog niet in actie komen voor de Domstedelingen, die zaterdag op bezoek gaan bij Heracles Almelo.

Kali-slachtoffer Peterson terug op training FC Utrecht

Peterson (foto) trainde de afgelopen weken individueel in Zweden nadat hij door toedoen van Kali uit de roulatie was met een kaakbreuk. Deze week keerde de twintigjarige spits terug in Utrecht. 'Het is goed dat Kris weer terug is. De spelersgroep heeft hem bijzonder hartelijk ontvangen', zegt trainer Robby Alflen op de clubwebsite. 'Hij kon al wat dingen in de groepstraining doen. Maar hij heeft nog wel een paar weken nodig voordat hij weer kan spelen.'

Peterson ontbreekt zaterdag nog in Almelo, als Utrecht het opneemt tegen een club waar het de laatste weken ook onrustig was. Coach John Stegeman zette Oussama Tannane onlangs opnieuw uit de selectie en passeerde doelman Dennis Telgenkamp ten faveure van Bram Castro. Het leidde prompt tot een 2-0 zege op Feyenoord, waarmee een einde kwam aan een serie van zeven competitieduels zonder zege.

Revanche
Opmerkelijk genoeg dateerde de laatste overwinning voor de triomf op Feyenoord van 7 december, toen de Heraclieden drie punten meenamen uit Utrecht (2-4). Van revanche wil Alflen desondanks niet spreken. 'Revanchegevoelens? Totaal niet. Bij mij leeft vooral het gevoel dat er een lijn in moet komen. Dan bedoel ik: dat we iets gaan neerzetten dat op een serie lijkt', aldus Alflen, vijf dagen nadat het thuisduel met FC Dordrecht (6-1) de eerste zege sinds 20 december opleverde.

Sébastien Haller had zondag een belangrijk aandeel in die belangrijke eerste zege van 2015 door vier keer te scoren. Het zorgde ervoor dat in Utrecht de druk weer enigszins van de ketel is. 'Zweven doet hij niet', zegt Alflen echter over zijn Franse spits. 'Maar je ziet wel dat hij na zijn vier goals aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Verder is er weinig veranderd. De groep werkt geconcentreerd toe naar Heracles-uit. Dat is een taai team. Dus aan ons de taak om taaier te zijn dan zij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.