Kali tekent voor vier jaar bij Al Arabi

Reacties

Anouar Kali heeft bij Al Arabi uit Qatar een lucratieve verbintenis tot medio 2019 getekend. Voor FC Utrecht is het onmiddellijke vertrek van de middenvelder in financiële zin een goede zaak, maar ook de oplossing voor de affaire die Kali in de Domstad had ontketend.

Kali tekent voor vier jaar bij Al Arabi

Kali belandde in de Domstad op een zijspoor nadat hij twee weken geleden op een training ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak had geslagen. Na een paar dagen besloot de clubleiding Kali alsnog voor twee weken te schorsen, terwijl hij aanvankelijk gewoon mocht spelen in het thuisduel met PEC Zwolle.

Zowel de club als de speler ging vervolgens op zoek naar een oplossing voor de langere termijn. Donderdag meldde VI al dat Al Arabi die oplossing was.  'Gezien de financiële situatie van de club en het uitblijven van een transfer van Tommy Oar deze winter, konden wij dit goede bod - want daar hebben we het in dit geval over - op één van onze spelers niet weigeren', vertelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff op de clubwebsite. 'We beseffen ons dat we met Anouar een vaste kracht laten vertrekken. Dat is echter inherent aan de financiële situatie van de club.'

De Kruijff erkent dat het wangedrag ook een rol heeft gespeeld. 'Die situatie heeft geen doorslaggevende rol gespeeld bij de totstandkoming van deze transfer, maar de besluitvorming natuurlijk wel beïnvloed', luidt het opmerkelijke commentaar. 'Voor ons en zeker ook voor Anouar. Hij is enorm geschrokken van het incident, de impact die het heeft gehad en de reacties die erop volgden. Hij is toe aan rust rondom zijn persoon. Vandaar dat wij na onderhandeling met Al Arabi deze mogelijkheid bij hem neerlegden.'

Aangezien de transfermarkt in Qatar twee weken langer open is, kon de overgang tot stand komen. Kali kwam afgelopen zomer over van Roda JC Kerkrade en had in Utrecht nog een contract tot de zomer van 2018. Met de overgang naar het Midden-Oosten is naar verluidt een bedrag van ruim een half miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.