Kalezic hoopt oude ploeg pijn te doen met tweede thuiszege

Reacties

In de aanloop naar de derde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Roda JC Kerkrade en De Graafschap tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion (aftrap 18.30 uur).

Kalezic hoopt oude ploeg pijn te doen met tweede thuiszege

● Roda JC won twaalf van de negentien thuisduels met De Graafschap in de Eredivisie (G2, V5), maar verloor de meest recente ontmoeting op het hoogste niveau (0-2 in februari 2012).

● De ploeg uit Doetinchem keerde bij de laatste vier trips naar Kerkrade maar één keer terug met een nederlaag (W1, G2, V1 – alle competities).

● De Graafschap maakte in de laatste twaalf wedstrijden tegen Roda JC telkens minimaal één doelpunt (zeventien totaal - thuis & uit, alle competities).

● Roda JC kreeg sinds het seizoen 2012/13 meer rode kaarten dan elke andere Eredivisieploeg (18), terwijl de ploeg in deze periode één seizoen ontbrak op het hoogste niveau.

● De Kerkradenaren kunnen voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 de eerste twee Eredivisie-thuiswedstrijden van het seizoen winnen, toen werd er met 1-0 en 2-0 van respectievelijk ADO en Ajax gewonnen.

● Huidig Roda JC-trainer Darije Kalezic leidde het gepromoveerde De Graafschap in het seizoen 2010/11 naar een veertiende plaats met 38 punten, het hoogste puntenaantal in de Eredivisie in deze eeuw.

Voor Darije Kalezic is het duel met De Graafschap bijzonder. De coach van Roda treft zijn oude werkgever.
Voor Darije Kalezic is het duel met De Graafschap bijzonder. De coach van Roda treft zijn oude werkgever.

● Alleen Vitesse (37) loste tot dusver meer schoten dan De Graafschap (34), terwijl enkel NEC (14) minder doelpogingen ondernam dan Roda JC (19). Beide ploegen schoten echter even vaak op doel (8).

● De Graafschap heeft tot dusver de laagste schotconversie van de Eredivisie (2,9 procent, inclusief geblokkeerde doelpogingen).

● De Graafschap (641) verstuurde tot dusver meer dan twee keer zoveel succesvolle passes als Roda JC (310).

● Nathan Kabasele kwam met zeven van zijn negen dribbels de tegenstander voorbij dit seizoen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.