Kalezic dolblij met goudhaantje en supersub Ngombo

Reacties

Maecky Ngombo was zondag de gevierde man bij Roda JC Kerkrade. De spits kwam als invaller het veld op en produceerde al snel de gelijkmaker tegen Feyenoord (1-1), tot grote tevredenheid van zijn trainer Darije Kalezic.

Kalezic dolblij met goudhaantje en supersub Ngombo

De twintigjarige Ngombo werd aan het begin van het seizoen door Roda overgenomen van Standard Luik. De beresterke aanvaller begon bij de beloften, maar werd al gauw gepromoveerd naar het eerste. Tegen Feyenoord maakte hij als invaller alweer zijn derde doelpunt voor de Limburgers. 'Het is hartstikke leuk voor hem dat hij scoort en natuurlijk ook voor ons', aldus Kalezic tegenover FOX Sports.

'Het is een enorm sterke jongen en hij gebruikte zijn lichaam ook erg goed bij de goal. Hij kwam bij ons tweede elftal en we hebben snel gezien dat hij een speler is die een bijdrage kan leveren aan het eerste elftal. Nu maakt hij al twee of drie maanden deel uit van de eerste selectie. Ik heb hem verteld dat hij nooit in de basis zal beginnen, want als hij elke keer zo invalt dan laat ik hem alleen nog maar invallen', besloot de coach met een brede glimlach.

Over de wedstrijd tegen Feyenoord was Kalezic duidelijk. 'Het zal mij een worst wezen wat de amusementswaarde was. We hebben het tempo laag kunnen houden, zodat zij niet gevaarlijk konden worden. Uiteindelijk hebben ze wel wat kansen gehad, maar onze keeper maakte twee goede reddingen. Dan vind ik dat we zo dom en naïef een tegendoelpunt krijgen. Maar uiteindelijk is een punt een punt en dat hebben de jongens verdiend door hun werklust.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.