Kalezic baalt van ineenstorting Roda: 'Mag niet gebeuren'

Roda JC Kerkrade speelde een uitstekende eerste helft tegen PEC Zwolle, maar stond na negentig minuten met lege handen (3-1). 'Jammer dat we het niet door hebben kunnen trekken', baalt Roda-trainer Darije Kalezic.

De Limburgers gingen met een 0-1 voorsprong de kleedkamer van het IJsseldelta Stadion in. 'Dat was veel te weinig, we hadden minstens op 0-2 moeten komen', blikt Kalezic terug tegenover FOX Sports. 'Na de rust begonnen we gewoon niet goed', doelt de trainer op de treffer van Queensy Menig drie minuten na de hervatting. 'Dat was nu juist precies wat we niet wilden. Dat doelpunt gaf PEC een enorme boost.'

Ouasim Bouy velde vervolgens met twee doelpunten het vonnis over de club uit Kerkrade. 'Het is een zuur gevoel dat we in de eerste helft onze kansen niet hebben benut en in de tweede helft niet konden opbrengen wat we in de eerste helft gedaan hebben', treurt Kalezic. 'We hebben de doelpunten veel te makkelijk weggegeven, dat mag niet gebeuren.'

'Het voelde echt lekker in de rust', vertelt aanvoerder Ard van Peppen. 'Na het eerste tegendoelpunt probeerde ik nog aan te geven dat 1-1 voor ons een goede uitslag was en dat we die mentale klap meteen moesten vergeten, maar PEC had aan een paar gevaarlijke momenten genoeg. Zij hebben duidelijk meer kwaliteit om doelpunten te maken. En dan krijg je deze uitslag.'

Door de nederlaag blijft Roda veertiende op de ranglijst, zes punten boven Excelsior en Willem II, die zaterdag in actie komen. Van Peppen waant zich met vier duels te gaan nog niet veilig. 'Wij hebben het gevoel dat we nog wel punten nodig hebben.'