Kaká helpt AC Milan met transfer naar Real Madrid

Kaká wilde eigenlijk AC Milan trouw blijven, maar stemde in met de transfer naar Real Madrid vanwege de financiële zorgen van de Italianen.

Kaká helpt AC Milan met transfer naar Real Madrid

Real Madrid betaalt 64 miljoen euro voor Kaká, die in Santiago Bernabéu een contract voor zes jaar gaat tekenen. De Braziliaanse international vertrekt met tegenzin uit San Siro, maar had oog voor de financiële zorgen van AC Milan. Met de verkoop van de spelmaker maken de Rossoneri hun verlies van het afgelopen seizoen goed.

'Ik wilde blijven in Milaan', zei Kaká in Jornal Nacional. 'Maar de economische crisis heeft veel clubs geraakt, in het bijzonder clubs als AC Milan die worden geleid als een bedrijf. Ik heb met de directie gesproken en we zijn tot de conclusie gekomen dat deze transfer op dit moment voor alle partijen goed zou zijn.'

Real-voorzitter Florentino Pérez is nog niet klaar op de transfermarkt. Franck Ribéry heet een van de volgende aanwinsten te zijn. De Franse spelmaker van Bayern München moet zo'n zeventig miljoen euro gaan kosten. Daarmee wordt het Madrileense transferrecord niet gebroken. Zinedine Zidane kostte Real Madrid in 2001 75 miljoen euro.

Als het aan Pérez ligt treedt Kaká in de voetsporen van Zidane. De voorzitter wil dat de Braziliaan hetzelfde rugnummer 5 gaat dragen als de Franse spelmaker. Maar Kaká is daar nog niet zeker van: 'Dat zou een grote verantwoordelijkheid zijn. Zidane was een uitstekende speler, zowel in Madrid als bij de Franse ploeg. Ik denk dat we nog even moeten wachten voor het kiezen van een rugnummer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen