'Kaká voor 65 miljoen van Milan naar Real Madrid'

'Ik zeg het voor de laatste keer. Ik wil niet weg bij Milan. Laat me alsjeblieft met rust', verzuchtte Kaká maandagochtend nog in La Gazzetta dello Sport. Enkele uren later zijn AC Milan en Real Madrid het eens over een transfer van de Braziliaan. Alleen enkele details zouden nog resteren.

'Kaká voor 65 miljoen van Milan naar Real Madrid'

Voor 64,5 miljoen euro verhuist Kaká naar Real. De 27-jarige aanvallende middenvelder tekent voor vijf jaar en zal bij De Koninklijke negen miljoen euro netto per jaar gaan verdienen, meldt het doorgaans goed ingevoerde radiostation Cadena Ser. Maandagavond zouden Real-voorzitter Florentino Pérez en Milans vice-preses Adriano Galliani tot een akkoord zijn gekomen.

Pérez had tijdens zijn verkiezingscampagne steevast aangegeven Kaká naar Real te willen halen. Net als eerdere beloften zoals het aanstellen van coach Manuel Pellegrini en algemeen directeur Jorge Valdano, blijkt de nieuwe preses er dus ook in geslaagd deze toezegging na te komen. Volgende week zou Pérez Kaká willen presenteren.

De transfer lijkt in een razendtempo te zijn voltooid. Kaká's vader én zaakwaarnemer Bruno Leite was maandagmiddag in Bernabéu, waar hij in gezelschap van Galliani en Pérez de overgang van de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar besprak. Galliani bevestigde tegenover La Gazzetta dello Sport in de Spaanse hoofdstad te zijn, maar voor een andere reden. 'Ik ben uitgenodigd voor een diner door mijn vriend Florentino, omdat hij is gekozen tot voorzitter van Real.' Milan meldde zelfs op de eigen website dat Galliani alleen vanwege het diner in Madrid verblijft.

As had echter een bevestiging van Diego Kotscho, de woordvoerder van Kaká die met de international in Brazilië verblijft ter voorbereiding op naderende WK-kwalificatieduels met Uruguay en Paraguay. 'Kaká wil niets zeggen zolang er geen akkoord is tussen Real en Milan. Dit is een verhaal zonder einde. Als er een overeenkomst is, dan zal hij beslissen wat hij doet. De aanbieding van Madrid is geweldig, maar minder dan wat Manchester City te bieden had. Het zal moeilijk worden', zou Kotscho hebben gezegd tegen AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen