Juventus ziet toekomst in dertigers Buffon en Chiellini

Reacties

Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini blijven nog jarenlang speler van Juventus. De doelman en centrumverdediger zijn met de club nieuwe verbintenissen overeengekomen.

Juventus ziet toekomst in dertigers Buffon en Chiellini

Buffon (36) heeft bijgetekend tot medio 2017. Het betekent dat hij liefst zestien jaar in dienst is van Juventus zodra zijn nieuwe verbintenis ten einde is. De goalie is nog steeds gretig, want hij liet deze week doorschemeren nog door te willen tot het WK van 2018, als hij veertig is. Buffon trad eerder dit seizoen toe tot het selecte clubje spelers dat meer dan vijfhonderd duels voor Juventus afwerkte.

De ervaren doelman wordt in Turijn op handen gedragen. Toen de club in 2006 werd teruggezet naar de Serie B, lieten tal van grote namen de gevallen grootmacht in de steek. Buffon, die in 2001 overkwam van Parma, was een van de weinigen die bleven. Het leverde hem de status van levende legende op bij de supporters van de Bianconeri.

Chiellini (30) tekende bij tot 1 juli 2018. Hij is op dit moment de langstdienende veldspeler van Juventus. De Oude Dame nam de centrumverdediger in 2004 over van Livorno, maar stalde hem eerst een jaartje bij Fiorentina voordat hij naar Turijn werd gehaald. De afgelopen jaren groeide Chiellini uit tot steunpilaar in het succesteam van Juve, dat al drie keer op rij kampioen werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.