Loyale legende Buffon treedt toe tot select Juve-gezelschap

Reacties

Gianluigi Buffon speelt morgenavond tegen Genoa zijn vijfhonderdste officiële wedstrijd voor Juventus. Daarmee maakt de extreem loyale doelman zijn entree in een fraai gezelschap.

Loyale legende Buffon treedt toe tot select Juve-gezelschap

Er zijn namelijk maar drie andere spelers die vijfhonderd duels of meer speelden voor de Italiaanse recordkampioen. Giuseppe Furino (528 wedstrijden) en Gaetano Scirea (552 duels) zijn nog te achterhalen voor Buffon. Dat geldt waarschijnlijk niet voor recordhouder Alessandro Del Piero, die 705 wedstrijden in het eerste van De Oude Dame speelde. Overigens kan Buffon bij een zege op Genoa twee feestjes vieren, want dat zou zijn driehonderdste overwinning in de Serie A betekenen.

'Ik zie wel of ik hem opstel', grapte Juve-trainer Massimiliano Allegri dinsdag, heel goed beseffende dat Buffon voor een mijlpaal staat. 'Vijfhonderd wedstrijden... Dat is een fantastische prestatie van Gigi. Hij speelt nog met de instelling van een jong gretig talent en heeft de ervaring en wijsheid van een oude man. Hij is erg belangrijk voor mij en het team.'

Legende
Het doorbreken van de grens van vijfhonderd wedstrijden illustreert Buffons loyaliteit aan Juventus. Toen de club in 2006 werd teruggezet naar de Serie B, lieten tal van grote namen de gevallen grootmacht in de steek. Buffon was een van de weinigen die bleef. Het leverde hem de status van levende legende op bij de supporters van de Bianconeri.

De tifosi kunnen waarschijnlijk nog jarenlang van Buffon, die met 145 caps recordinternational van Italië is, genieten. Club en doelman zijn namelijk met elkaar in gesprek over nieuw contract dat tot medio 2017 loopt. Ervan uitgaande dat Buffon tot het einde van die verbintenis eerste doelman blijft, gaat hij ook nog de barrière van zeshonderd wedstrijden doorbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.