Juventus wint Coppa Italia ten koste van Braafheid en De Vrij

Reacties

Stefan de Vrij heeft zijn rentree in de basis bij Lazio niet kunnen opluisteren met winst. Juventus won in de eindstrijd om de Coppa Italia na verlenging (2-1).

Juventus wint Coppa Italia ten koste van Braafheid en De Vrij

Het duel kende een uiterst spectaculair begin, met meteen twee doelpunten uit vrije trappen. Eerst kopte Stefan Radu hard en hoog in en kwam Marco Storari net tekort om Lazio van de openingstreffer te houden. Maar na een vrije trap van Andrea Pirlo werd de bal teruggelegd door Patrice Evra en binnengetrapt door Giorgio Chiellini (1-1).

Juventus stond met liefst acht dertigers aan de aftrap en vijf spelers die er tijdens de (verloren) finale van 2012 ook al bij waren. Daaronder ook reservekeeper Storari, die in de bekerwedstrijden de voorkeur krijgt boven Gianluigi Buffon. En op de bank had Juventus net als toen Alessandro Matri, die inmiddels een bijrolletje vervult in Turijn.

Invallers
Tot vanavond, want vijf minuten voor tijd mocht hij Fernando Llorente aflossen in de spits. En bij Lazio kwam Filip Djordjevic binnen de lijnen voor Miroslav Klose, waarna deze invallers in de verlenging de hoofdrol zouden vertolken. Djordjevic opende het vuur met een geweldige uithaal, die op beide palen belandde. Twee minuten kreeg Matri de bal plotseling voor zijn voeten, waarbij Etrit Berisha niet vrijuit ging (2-1).

De verlenging eiste ook zijn tol voor de net teruggekeerde De Vrij, die zich na de eerste vijftien minuten extra met kramp moest laten vervangen. Edson Braafheid bleef op de bank, want Stefano Pioli koos gezien de achterstand logischerwijs voor offensief ingestelde invallers.

Voor Juventus is het de eerste Coppa Italia sinds 1995, wat de club naast de drie sterren voor de dertig landstitels ook een zilveren ster voor de tiende bekerwinst op het shirt oplevert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.