Talisman De Vrij wil Juve zilveren ster onthouden

Reacties

Stefan de Vrij hoopt vanavond met Lazio zijn eerste hoofdprijs te winnen tijdens de finale van de Coppa Italia. Voor tegenstander Juventus staat er in Stadio Olimpico een zilveren ster op het spel.

Talisman De Vrij wil Juve zilveren ster onthouden

Juventus mag die ster op haar shirt borduren als het Lazio verslaat. Het zou namelijk de tiende bekerwinst worden voor Juventus. Het tricot van de club wordt in dat geval bomvol, want de Turijners mogen dan volgend seizoen het kampioensembleem (Scudetto), drie titelsterren (vanwege meer dan dertig kampioenschappen), het bekerembleem (Tricolore) én de zilveren bekerster dragen. Daar kan het Champions League-logo nog bijkomen als Juventus op 6 juni in de finale afrekent met Barcelona. Als dat gebeurt is Juve automatisch geplaatst voor het WK voor clubs, waar nóg een embleem te verdienen valt. Het nieuwe tricot van de Bianconeri kan daardoor een bomvol collectorsitem worden.

Juventus is de grote favoriet voor de clash met Lazio. De sterkhouders zijn topfit, want zij kregen afgelopen zaterdag op bezoek bij Internazionale vrijwel allemaal rust. Het is de luxe die trainer Massimiliano Allegri zich kan veroorloven, omdat de titel weken geleden al veilig werd gesteld. Hoe sterk Juventus in de breedte is bleek in Milaan, want ook met een b-formatie was De Oude Dame met 2-1 te sterk voor de Nerazzurri.

Carlos Tévez en Andrea Pirlo kregen afgelopen weekend rust en verschijnen daardoor vanavond topfit aan de aftrap in Stadio Olimpico.
Carlos Tévez en Andrea Pirlo kregen afgelopen weekend rust en verschijnen daardoor vanavond topfit aan de aftrap in Stadio Olimpico.

Gianluigi Buffon zal vanavond waarschijnlijk ontbreken, omdat Allegri in de beker steevast kiest voor zijn stand-in Marco Storari. Het zal Juventus niet erg verzwakken, want op bezoek bij Inter keepte de 38-jarige sluitpost een geweldige partij.

Lazio kan vanavond vanaf de aftrap beschikken over De Vrij, die afgelopen weekend uit tegen Sampdoria (1-0 zege) als invaller zijn langverwachte rentree maakte van een knieblessure. De terugkeer van de Nederlander is van groot belang, want De Vrij is steunpilaar én talisman bij de Biancocelesti. Van de acht competitieduels waarin hij dit seizoen ontbrak, won Lazio er slechts één.

Naast De Vrij is ook Edson Braafheid inzetbaar voor Lazio, dat in de competitie met AS Roma en Napoli strijdt om plaatsing voor de Champions League. Over de deelname van Argentijns international Lucas Biglia hakt trainer Stefano Pioli op het laatste moment de knoop door. Zijn meespelen zou voor het thuisspelende Lazio een belangrijke steun in de rug zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.