Juventus verslaat Siena, Lecce verrast bij Fiorentina

Alessandro Del Piero bezorgde Juventus drie punten tegen Siena. Fiorentina ging verrassend onderuit in eigen huis tegen Lecce. Goran Pandev was goud waard voor Lazio.

Juventus-Siena 1-0La Vecchia Signora profiteerde optimaal van het puntverlies van Internazionale. De koploper speelde zaterdag thuis gelijk tegen Cagliari. Grote man aan de kant van Juventus was clubicoon Del Piero. De aanvaller schoot kort voor rust uit een vrije trap de enige treffer van de middag binnen. Na de overwinning op Siena blijft Juventus tweede en is het verschil met Inter vier punten. Siena blijft staan op de vijftiende plaats in de Serie A.

Fiorentina-Lecce 1-2Op bezoek bij Fiorentina verraste Lecce met een overwinning. Guillermo Giacomazzi zette de bezoekers al in de zesde minuut op voorsprong op aangeven van José Castillo. Felipe maakte halverwege de eerste helft gelijk, maar nog binnen het half uur zette Castillo Lecce weer op voorsprong. In het resterende uur drong Fiorentina wel aan, maar kwam het niet meer tot scoren. Door de nederlaag zakt Fiorentina naar de zesde plaats, Lecce stijgt en is nu zestiende.

Reggina-Lazio 2-3Lazio-trainer Delio Rossi startte in het uitduel met Reggina met drie spitsen: Tommaso Rocchi, Mauro Zárate en Pandev. Laatstgenoemde kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd, door liefst driemaal te scoren. In de eerste helft scoorde de Macedoniër tweemaal en na rust zette hij de winnende treffer op het bord. Door de uitoverwinning blijft Lazio zevende en behoudt de club uit Rome aansluiting met de subtop. Reggina staat op de voorlaatste plaats.