Juventus-trainer Allegri bevestigt vertrekwens Ronaldo

Reacties

Massimiliano Allegri heeft vrijdag tijdens zijn persconferentie de vertrekwens van Cristiano Ronaldo bevestigd. De aanvaller van Juventus zit zaterdag al niet meer bij de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Empoli.

Juventus-trainer Allegri bevestigt vertrekwens Ronaldo
© Pro Shots

De 36-jarige Ronaldo heeft donderdag met zijn trainer gesproken. 'Hij vertelde me dat hij niet meer voor Juventus wil spelen. Hij zal daarom ook niet worden geselecteerd voor de wedstrijd tegen Empoli', zei Allegri. Ronaldo heeft vrijdag ook al niet meer getraind: hij liet wel even zijn gezicht zien op het trainingscomplex, maar reed al snel weer naar huis.

Ronaldo heeft er nu drie jaar bij Juventus op zitten en beschikt over een contract dat nog een jaar doorloopt. De aanvaller wil deze verbintenis echter niet uitdienen: alles wijst erop dat hij zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar Manchester City. Die club heeft echter nog geen akkoord bereikt met Juventus over de transfervoorwaarden. Beweerd wordt dat City Ronaldo transfervrij wil hebben, terwijl Juventus inzet op een transfersom van ongeveer 25 miljoen euro.

Allegri lijkt ervan uit te gaan dat de transfer wel rond zal komen. 'Dingen gaan voorbij, zo werkt het in het leven. Maar Juventus blijft en dat is het belangrijkste', aldus de trainer. 'Ronaldo heeft zijn bijdrage geleverd, hij heeft zichzelf beschikbaar gesteld, en nu gaat hij weg. Maar het leven gaat door. We moeten Ronaldo bedanken voor wat hij heeft gedaan, ook als voorbeeld voor de jongere spelers. Maar zoals ik al zei: wij moeten nu doorgaan.'

Juventus
Juventus
0 - 1
Empoli
Empoli
Ronaldo op weg naar Manchester? 'Juve zet in op nieuwe generatie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.