Juventus plukt overbodige Matuidi weg bij PSG

Reacties

Juventus heeft zich versterkt met Blaise Matuidi. De middenvelder, die overkomt van Paris Saint-Germain, heeft de medische keuring zonder problemen doorlopen.

Juventus plukt overbodige Matuidi weg bij PSG

Matuidi werd deze zomer al meerdere malen gelinkt aan een overstap naar de Italiaanse kampioen. Juventus maakt naar verluidt zo'n twintig miljoen euro over naar de Franse hoofdstad. Dit bedrag kan via bonussen nog oplopen.

Bij Paris Saint-Germain leek de Fransman op een zijspoor beland te zijn. De eerste twee wedstrijden in de Ligue 1, tegen Amiens (2-0 winst) en Guingamp (0-3 winst), begon hij op de bank. Trainer Unai Emery geeft op het middenveld de voorkeur aan Thiago Motta, Adrien Rabiot en Marco Verratti. Het contract van Matuidi liep nog één seizoen door bij Les Parisiens.

De dertigjarige Matuidi speelde sinds de zomer van 2011 voor de Franse kampioen, nadat hij vier seizoenen uit was gekomen voor Saint-Étienne. Voor de club uit Parijs speelde Matuidi in totaal 295 officiële wedstrijden, waarin hij 33 keer scoorde.

Matuidi is bij Juventus de opvolger van de naar Southampton vertrokken Mario Lemina. De Oude Dame versterkte zich deze zomer eerder al met onder anderen Federico Bernardeschi, Douglas Costa en Mattia De Sciglio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.