Juventus nog geen kampioen na historische derbynederlaag

Juventus moet zijn titelfeestje nog even uitstellen na een historische 2-1 nederlaag tegen vijand Torino. Het is de eerste derbyzege in twintig jaar voor de Granata.

Torino - Juventus 2-1
Juventus kwam tien minuten voor rust op voorsprong via een magistrale vrije trap van Andrea Pirlo. De regisseur schoot van een meter of achttien via de onderkant van de lat raak. Torino kwam vlak voor de pauze echter op gelijke hoogte via een even fraaie goal. Matteo Darmian (op de foto met voormalig Torino-speler Angelo Ogbonna) nam de 1-1 voor zijn rekening met dank aan een fantastische aanname, waarmee hij in één keer de hele defensie van Juve uitspeelde.

Voormalig Juventus-spits Fabio Quagliarella zorgde elf minuten na de pauze met een intikker zelfs voor de 2-1. Daarmee lonkte de eerste derbyzege sinds 1995 voor Torino, dat in de slotfase nog flink onder vuur kwam te liggen. Alessandro Matri kopte tot twee keer toe op de paal, terwijl Arturo Vidal de gelijkmaker ook op zijn schoen had.

Juventus heeft woensdag opnieuw de kans zijn 33ste titel te pakken, als het Fiorentina ontvangt. Het is daarbij wel afhankelijk van de resultaten van achtervolgers Lazio en AS Roma.

Lazio - Chievo Verona 1-1
Ook als Juventus had gewonnen van Torino was het nog geen kampioen geworden, want achtervolger Lazio speelde gelijk tegen Chievo Verona. Bij de Romeinen ontbraken de geblesseerde Stefan de Vrij en gepasseerde Edson Braafheid. Met een slim wippertje zorgde Miroslav Klose vlak voor rust voor de 1-0. Alberto Paloschi scoorde een kwartier voor het einde de gelijkmaker.

Met nog zes duels te spelen staat Lazio veertien punten achter op Juve. Nummer drie AS Roma heeft vijftien punten minder.