Inter grijpt laatste strohalm dankzij goal Icardi

Reacties

Internazionale houdt een kleine kans op een plek in de Europa League na een 2-1 zege op AS Roma. Door het verlies van de Romeinen is het mogelijk dat Juventus morgen al kampioen wordt.

Inter grijpt laatste strohalm dankzij goal Icardi

Inter speelde een sterke eerste helft en nam na een kwartier spelen de leiding via Hernanes. De Braziliaanse spelmaker schoot van buiten het zestienmetergebied met een geplaatst schot raak. Roma kwam bijna direct erna weer op gelijke hoogte, maar de inzet van Victor Ibarbo strandde op de paal.

Na rust had Roma het initiatief en de gelijkmaker bleef niet lang uit. De 1-1 kwam in de 63ste minuut op naam van Radja Nainggolan. De Belgische international met Indonesische wortels knalde de bal hard en laag achter de kansloze doelman Samir Handanovic.

Hernanes vierde zijn doelpunt met een acrobatische omhaal.
Hernanes vierde zijn doelpunt met een acrobatische omhaal.

Omdat Inter alleen bij een zege nog een heel kleine kans zou houden op plaatsing voor de Europa League, speelde de thuisploeg in het slot vol op de aanval. Mauro Icardi kreeg een grote kans, maar net als eerder in het duel maakte hij een verkeerde keuze door voor eigen succes te gaan in plaats van af te spelen op een ploeggenoot die er beter voor stond. In extremis legde de Argentijn zijn criticasters echter het zwijgen op door zijn derde grote mogelijkheid wél te benutten: 2-1.

Door de zege passeert Inter vijand AC Milan op de ranglijst. Het klimt van plek tien naar plek zeven en heeft 45 punten, vier minder dan Fiorentina, dat de zesde plaats bezet. De Nerazzurri hebben dus nog een kleine kans om Europa League-voetbal te halen, al moet daarbij wel aangetekend worden dat alle concurrenten een duel minder speelden.

Juventus
Door de nederlaag van Roma, dat derde staat, kan Juventus morgen al kampioen worden. Dat gebeurt als De Oude Dame van Torino wint (aftrap 15.00 uur) en nummer twee Lazio gelijktijdig verliest van Chievo Verona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.