Juventus neemt Pjanic voor 32 miljoen over van AS Roma

Reacties

Miralem Pjanic voetbalt de komende vijf seizoenen voor Juventus, zo heeft de kampioen van Italië maandagavond bekendgemaakt. De Bosnische spelmaker komt voor 32 miljoen euro over van competitiegenoot AS Roma

Juventus neemt Pjanic voor 32 miljoen over van AS Roma

De transfer van Pjanic lekte onlangs al uit, toen Roma naar buiten bracht dat de 26-jarige middenvelder ondanks een tot 2018 doorlopend contract een transferverzoek had ingediend. Roma stelde twee dagen terug nog dat Juventus een gelimiteerde afkoopsom van 38 miljoen moest betalen. De Turijnse topclub meldt op de eigen website dat het zes miljoen minder betaalt.

Trainer Massimiliano Allegri krijgt er hoe dan ook een begaafde speler bij op het middenveld. Pjanic maakte de laatste jaren naam in de Italiaanse hoofdstad met zijn fijne traptechniek. Vooral de laatste drie seizoenen was de nummer 10 op dreef door alleen in de Serie A in totaal al 21 keer te scoren en 28 treffers voor te bereiden.

Pjanic werd daarom wel bij meerdere clubs genoemd. Eerder deze zomer werd ook Bayern München gelinkt aan de bij Olympique Lyon doorgebroken middenvelder. Maar het is dus Juventus dat de strijd om zijn handtekening heeft gewonnen. De Oude Dame betaalde in het verleden alleen meer voor Gianluigi Buffon (52,9 miljoen), Lilian Thuram (41,5 miljoen) en Pavel Nedved (41,2 miljoen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.