Juventus met het schaamrood op de kaken naar de finale

Reacties

Met 3-0 winnen in de tweede halve finale van het bekertoernooi en toch de eindstrijd niet halen. Het lijkt onmogelijk, maar het overkwam Internazionale woensdag tegen Juventus. Bij De Oude Dame overheerst daardoor de gêne.

Juventus met het schaamrood op de kaken naar de finale

Juventus kroop via een gewonnen penaltyserie door het oog van de naald, maar moet zich volgens Leonardo Bonucci doodschamen. Hij denkt dat er sprake was van enorme gemakzucht na de 3-0 zege in de eerste halve finale in Turijn. 'Dit is de slechtste wedstrijd die ik heb meegemaakt sinds mijn komst naar Juve', zei de verdediger, die in 2010 van Bari naar Juventus kwam.

'Van onze instelling deugde niets, alles ging verkeerd en we maakten het makkelijk voor Inter. We mochten van geluk spreken dat we de strafschoppenserie haalden. Vanaf dat moment was het een loterij', ging hij verder. De 3-0 nederlaag was voor Juve de grootste in meer dan vijf jaar, na de 3-0 verliespartij tegen Napoli op 9 januari 2011.

Trainer Massimiliano Allegri sloot zich bij Bonucci aan. 'Ik had van tevoren nog zo gezegd dat we niet moesten denken dat we al in de finale stonden. We waren niet geconcentreerd', zei hij. Het duel was bovendien een dejà-vú voor de trainer. 'Toen ik trainer van AC Milan was, won ik in de Champions League thuis met 4-0 van Arsenal. In Londen kwamen we vervolgens met 3-0 achter en redden we het maar net.'

Inter
Roberto Mancini, manager van Inter, was na afloop trots. 'Een fantastische wedstrijd. Ik ben trots op mijn spelers, maar ik leef ook met ze mee. Na zo'n partij hadden we het verdiend om de finale te halen. De afgelopen weken kregen we van alle kanten kritiek, maar we hebben laten zien wat we in huis hebben', zei hij. Aanvoerder Mauro Icardi sloot zich daar op Instagram bij aan. 'Iedereen vroeg zich af of dit Inter wel ballen heeft. Nou, dat hebben jullie kunnen zien.'

Juventus speelt in de finale van het toernooi om de Coppa Italia tegen AC Milan, dat zich dinsdag van derdedivisionist Alessandria ontdeed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.