Juventus eert legendarisch record Buffon met derbyzege

Reacties

Juventus heeft in de stadsderby tegen Torino een eenvoudige zege geboekt, waardoor de mijlpaal van Gianluigi Buffon meer glans kreeg. Marten de Roon won eindelijk weer eens met Atalanta Bergamo, terwijl Fiorentina kostbare punten morste.

Juventus eert legendarisch record Buffon met derbyzege

Torino - Juventus 1-4
De Derby della Mole was de afgelopen twintig jaar slechts een keer prooi voor Torino. Deze editie konden fans van Juventus ook al vroeg hun vuist ballen. Niet vanwege een doelpunt, maar vanwege een illuster record van aanvoerder Gianluigi Buffon. Doordat hij zijn doel de eerste vier minuten van de stadsderby schoon hield, onttroonde hij Sebastiano Rossi als doelman met de langste reeks zonder tegengoal in de Serie A.

Het lukte Buffon niet om de magische grens van 1000 minuten te doorbreken, want in de 48ste minuut had hij geen antwoord op een strafschop van Andrea Belotti. Zijn record gaat daardoor de boeken in op 973 minuten.

Veel betekenis had die goal van Belotti trouwens niet, want Juventus had voor zijn treffer al gescoord via Paul Pogba (prachtige vrije trap) en Sami Khedira (laag schot). Om aan alle twijfel een einde te maken, maakte Álvaro Morata na een prachtpass van Pogba een kwartier na de aansluitingstreffer van Belotti nog de 1-3. Een kwartier voor tijd tikte de Spanjaard ook nog de 1-4 binnen. De Oude Dame sloot het duel met tien man af, want Khedira kreeg kort voor tijd rood vanwege het beledigen van de arbiter. Juventus slaat door de zege een gat van zes punten met Napoli, dat om 18.00 uur Genoa ontvangt. Torino staat dertiende en is nog niet veilig.

Atalanta Bergamo - Bologna 2-0
Na een reeks van veertien competitiewedstrijden zonder overwinning is het Marten de Roon met Atalanta Bergamo eindelijk weer eens gelukt te winnen. Door goals van Alejandro Gómez en Alessandro Diamanti in de eerste helft werd Bologna met 2-0 verslagen. De gasten sloten het duel af met negen man, na rode kaarten in de slotfase voor Ibrahima Mbaye en Daniele Gastaldello. Even eerder had Mauricio Pinilla namens Atalanta nog een strafschop gemist. Atalanta slaat na de winst een welkom gat van vijf punten met de degradatiezone en staat nu veertiende.

Frosinone - Fiorentina 0-0
Fiorentina heeft in de strijd om de derde plaats van de Serie A zeer kostbare punten laten liggen bij promovendus Frosinone. Door het gelijkspel bedraagt het gat met nummer drie AS Roma, dat zaterdag 1-1 speelde tegen Internazionale, vijf punten. Ook Inter staat vijf punten achter op plek drie, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Overige uitslagen
Hellas Verona - Carpi 1-2
Sampdoria - Chievo Verona 0-1
Sassuolo - Udinese 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.